IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Yapay Zeka Yapay Zeka Haberleri.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Ocak 2022, 20:09   #1
Standart 2022 Dijital Pazarlama Trendleri


1. Yapay zeka
Hemen her sektöre entegre olan yapay zekanın pazarlama için kullanımı da gün geçtikçe artıyor. Bir müşterinin geçmişte satın aldığı ürünlere dayanarak gelecekte hangi ürünleri satın alacağını tahmin edebilir olacak. Aynı zamanda gerçek zamanlı teklif de verebilecek. Şu an da araştırma yapılan ürünler bazında veri toplayan ve reklam algoritmalarını bu yönde ilerleten pazarlama sektörü yapay zekanın bu yükselişi sayesinde tahmine dayalı ön görülerini kesinlik kazandırarak ilerletebilecek hale gelecek.

2. Mikro influencer
Instagram kullanım oranının artmasıyla hayatımıza giren “Influencer Marketing” pazarlama alanına yeni bir bakış açısı getirdi. Yapılan araştırmalara göre tüm dünyada 2020 yılında yapılan Influencer Marketing 9.7 milyar dolar değerinde. Her geçen gün artan Influencer Marketing yarışı bu alanı geliştirmeye ve daha da büyütmeye odaklı hale getiriyor. Ancak Mega Influencer’dan Mikro Influencer’a bir geçiş yapılıyor.

Mikro Influencer’lar takipçi sayıları daha az ancak etkileşim oranları çok yüksek olan kişilerdir. Mega Influencer hakkında ise hedef kitlesinin geniş olması nedeniyle insanların güvenlerini yitirmeye başladıkları konuşuluyor. Bu nedenle daha kişisel ve niş hedef kitlesine hitap eden yani Mikro Influencer’lara olan ilgi 2022’de daha fazla artacak.

3. Mobil uyumluluk
Müşterilerin tek bir cihazdan değil sahip olduğu her türlü cihazdan web site veya uygulamalara erişim sağlaması pazarlamanın devamı için önem arz eder. Web site tasarımlarının mobil uyumlu halde optimize etmek ve mobil uyumlu içerikler oluşturmak gerekiyor. Arama Motoru Optimizasyonu uygulamalarında da responsive tasarımlar ve mobil açılış hızı çalışmalarının önemi her geçen gün önemini arttırmaktadır. Web site ve uygulamaların tüm cihazlara uyumlu hale getirerek müşterilere ulaşılabilen her alandan pazarlama faaliyetleri sağlanmış olacak.

4. Sesli arama optimizasyonu ve sohbet raporları
Günümüz alışveriş trendlerinin başında gerçeklik algısı artırmak yatıyor. 5 duyu organına hitap edecek yenilikler için çalışmalar sürüyor. Bunlardan birisi de ses tabanlı alışveriş yani dijital asistanlar.

Sohbet robotu ve sesli arama özelliği hemen her web sitesinde sıklıkla karşımıza çıkıyor ancak bir süre sonra robotlar müşteri temsilcisine aktarıyor. Sohbet robotu ve dijital asistanın şu an ki işlevi iletişim kurulmak istenilen alanları ayırmak ve düzene sokmak. Ancak gelecekte anında ve hatasız iletişim avantajına sahip dijital asistanların tüm sorunlarımızı direkt olarak çözebilir hâle gelmesi öngörülmekte. Google SEO alanında ise Speakable Rich Snippet uygulaması bulunmaktadır.

5. Kişiselleştirme
Tüm ürün ve hizmetlerde müşterilerin önceliği özel hissetmek ve kişisel hizmet almak oluyor. Toplu mesaj ve mail gönderiminde otomatik mesaj veya şablon mail olduğunu anlayınca içerikler çoğunlukla incelenmiyor. Bu yüzden tüm ürün ve hizmetleri kişiselleştirerek müşterileri bireysel olarak kazanmak ve özel hissettirmek 2022 Diital Pazarlama Trendleri’nin vazgeçilmez ayağını oluşturuyor. Günümüzde Netflix’in kişiselleştirilmiş film önerisi, Spotify’ın kişiselleştirilmiş müzik listeleri bu trendin bir örneği. 2022’de bu özelliği uygulayan şirket sayısı artacak ve kıyasıya bir rekabet başlayacak.

Dijital trendlere ayak uydurmak önemlidir ancak daha da önemlisi bu trendlere yön vermektir!
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:02.