IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2021, 02:16   #1
"The ALpha"
Otis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ormanların Kralı Aslan

Dünyada cesaretin gücün simgesi avcılık denince aklımıza ilk gelen isim şüphesiz Aslandır. deyimlerde, atasözlerinde, Başarı ve cesaret hikayelerinde destanlarda Aslan vardır. Asaleti ürkütücü görünümü, heybeti ile hayvan denince hep ayrı bir yeri olmuştur kralın. burçlarda bile en marjinal ve yüksek 2 yıldız takımından birisidir (BOĞA candır )

Bugün sizlere kısaca aslanlardan bahsetmek istiyorum.

Aslanlar Panthera cinsindeki büyük kedilerden biridir ve kedigiller ailesinin bir üyesidir. erişkin erkekleri 180-210 cm dişileri 160-184 cm boyundadır. Pride adı verilen gruplar halinde yaşayan sosyal bir türdür. Bir aslan grubu, birkaç yetişkin erkekt, ilgili dişiler ve yavrulardan oluşur. Dişi aslan grupları genellikle birlikte avlanır ve çoğunlukla büyük toynaklı yabani hayvanları hedef alır. Aslan bir süper avcıdır. Aslanların insanlara saldırması çok nadir görülür.

ömürleri genelde 10-15 yıl civarıdır. genellikle rekabete dayalı kavgalar sonucu yaralanmalar ve avlanma ile ölürler. normal şartlarda 25 yıldan fazla yaşayabilirler. Aslanlar diğer kedilere kıyasla alışılmadık biçimde sosyaldirler. grubun bir alfa erkeği ve alfa dişisi olur. diğerleri ikisine biat ederler ve gençler güçlenip geliştikçe liderlik için lider ile kavga düello ederler. Gün boyunca ağırlıklı olarak uyumayı tercih eden aslanlar, gözleri çok keskin olan ve gece görüşe sahip olan aslanlar nadiren alacakaranlıkta sıklıkla gece avlanırlar ve aktiftirler.

Tipik olarak aslanlar otlaklarda ve savanlarda yaşar, bilinenin aslına yoğun ormanlarda bulunmazlar. bilinenin aksine ormanlar kralı sadece deyiştir

Antik tarihi zamanlarda, Kuzey Afrika dahil olmak üzere Afrika'nın büyük bölümünde, Yunanistan ve Balkanlar'dan Hindistan'a kadar Avrasya'da etkin olarak yaşamaktaydılar. Yaklaşık 10.000 yıl önceki geç dönem Buzul Çağı'nda (Pleistosende), besin zincirinin en üstlerinde olan aslan insanlardan sonra en yaygın kara memelisiydi:

Mağara aslanı, Kuzey ve Batı Avrupa'da, Amerika aslanı ise Amerika'da Yukon ile Peru civarında yaşıyordu. Ancak günümüzde Sahra Altı Afrika'da parçalanmış popülasyonlara ve Batı Hindistan'da kritik olarak tehlike altındaki bir nüfusa indirgenmiştir. Aslan, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından savunmasız bir tür olarak sınıflandırılmıştır ve yirminci yüzyılın ikinci yarısında 20 yılda Afrika'daki aslan nüfusunda % 30-50 aralığında önemli bir nüfus azalması görülmüştür. Nüfuslarının azalmasının nedeni tam olarak anlaşılmasa da, yaşam alanlarının işgal edilmesi ve insanlar tarafından avlanmaları en başlıca sebepler olarak ön görülmektedir. Afrika'da, özellikle Batı Afrika aslanı nüfusu tehlike altındadır.

Erkek aslan, oldukça ayırt edici olan yelesinden kolayca tanınır ve yüzü insan kültürünün en çok bilinen hayvan simgelerinden biridir. Heykellerde, resimlerde, ulusal bayraklarda ve çağdaş sinema ve edebiyatta geniş bir biçimde tasvir edilmiştir. Aslanlar Roma İmparatorluğu zamanından beri insanlar tarafından tutulmuş ve on sekizinci yüzyılın sonlarından bu yana hayvanat bahçelerinde sergilenmek üzere aranan önemli hayvan türünden biri olmuştur. Hayvanat bahçeleri, nesli tükenmekte olan Asya kökenli alt türleri için hazırlanan ıslah programlarında dünya çapında işbirliği yapmaktadır.
________________

Ne kadar anlatsan da boş,
Karşındakinin anladığı kadarsın...
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:51.