IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Wordpress Wordpress hakkında tema, eklenti veya sorunlarına bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 2 Post By aFa
  • 1 Post By eLsaa

 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2023, 11:33   #1
Webmaster
aFa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart WordPress Tüm Sayfalar 404 Hatası Çözümü

WordPress 404 hatası ve beyaz ekran hatası en çok karşılaşılan hatalar arasında yer almaktadır. Önceki gün hazırladığım rehber içeriğinde WordPress Hata Kodları ve Anlamları konusuna değinmiştim. Bugün konuyu biraz daha açarak WordPress 404 hatası çözümü konusunda yapılması gereken bir kaç işlemden bahsedeceğim.



WordPress 404 Hatası Nedir?

Bu hatanın anlamı sayfa bulunamadı diye bilinir tam açılımı ise; istek gönderilen sayfa veritabanında olanla eşleşmedi demektir. Yani sitenizde görünen URL adresi ile veritabanında yer alan URL farklı olduğu anda karşınıza WordPress 404 Hatası çıkar. Bunun sebebi ise, yine sitenizde yaptığınız kalıcı bağlantı değişiklikleri ya da .htaccess değişiklikleridir.



WordPress 404 Hatası Nasıl Çözülür?

En çok karşılaşılan WordPress hatalarından biri olsa bile, en kolay çözülebilen WordPress hatalarından biridir 404 hatası. İzlemeniz gereken adımlar sırasıyla şu şekilde yer almaktadır;

~ WordPress Admin panele erişebiliyorsanız, Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar yolunu izleyerek hiçbir değişiklik yapmadan işlemleri kaydetmeniz durumunda .htaccess dosyanız yeniden yazdırılarak hata giderilir. Kalıcı bağlantı ayarlarınızda tanımladığınız bir seçenek işaretli değilse, tanımlı olanla değiştirip kaydediniz.

Dip not: Bu yöntem işe yaramazsa, .htaccess dosya izinlerinizi kontrol ediniz. Yazdırılabilir erişimi verilmeyen .htaccess dosyasına yaptığınız ayarlar işlenemez.

~ Kalıcı bağlantı ayarlarında sorun yaşarsanız ya da admin paneline erişemezseniz, yapacağınız işlem .htaccess dosyasında manuel düzenlemeye gitmek olacaktır. WordPress default .htaccess dosyasına ilgili bağlantıdan ulaşıp .htaccess içeriğinizi özgüne döndürebilirsiniz.

Önemli not: .htaccess dosya içeriğinizde, Litespeed ya da Wp Rocket tarafından yazılan kodlar da mevcuttur. Bu dosyayı orijinal haline döndermeniz durumunda, bu eklentilerde sorun yaşayabilirsiniz. Bu tür durumlarda eklenti ön belleklerini temizleyip, ön bellekleme işlemlerini yeniden yaptırmanız tavsiye edilir. Bu işlemler esnasında .htaccess dosyanıza eklentiler yeniden mevcut kodlarını ekleyecektir zaten.



WordPress 404 Hatası Çözümü - Notlar

~ İşlemler öncesinde sitenizin full yedeğini almayı unutmayınız.
~ .htaccess sıfırlama yöntemiyle sorunu çözdüyseniz, admin panelinden kalıcı bağlantı ayarlarınızı yeniden kontrol edip eski ayarlarına döndürünüz. (Çoğu zaman eski ayarlar aktif olur ancak bazı durumlarda default ayarlara dönebiliyor)
~ .htaccess sıfırlama yöntemiyle sorunu çözdüyseniz, önbellek ve optimizasyon için kullandığınız eklentileri tekrardan kontrol edip baştan optimizasyon ya da ön bellekleme sağlayınız.
Alıntıdır.
She ve eLsaa bunu beğendiler.
________________

Her gelişmenin ve kurtuluşun anası Hürriyettir. Mustafa Gurur, Kemal Onur, Atatürk Şereftir!

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 19 Kasım 2023, 12:38   #2
Kayıtlı Üye
eLsaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler

aFa bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:05.