IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By KriminaL

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2023, 17:50   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart WhatsApp’tan yuva yıkacak özellik! Kiminle mesajlaştıysanız ortaya çıkacak

WhatsApp’tan yuva yıkacak özellik! Kiminle mesajlaştıysanız ortaya çıkacak

Anlık haberleşme platformu WhatsApp'tan yuva yıkacak özellik! Kiminle mesajlaştığınız ortaya çıkacak işte detaylar...



WhatsApp, dünyanın en çok kullanılan ve popüler mesajlaşma uygulaması konumunda. 2009 yılında kurulan platform, geçen yıl 424 milyon indirmeyle en çok indirilen uygulamalar arasında üçüncü sırada yer aldı.

Dünyanın her yerinden kullanıcısı olan WhatsApp, sık sık kendini yenileyerek en iyi haline ulaşmak için çabalıyor. Fakat gelen yeniliklerden bazıları özellikle de gizlilik ve güvenlik alanında olanlar her WhatsApp kullanıcısının hoşuna gitmiyor. Peki WhatsApp’tan yuva yıkacak özellik hangisi? Haberin devamına göz atalım.

WhatsApp’tan yuva yıkacak özellik: Profil fotoğrafı
WhatsApp’a kısa süre önce iki yeni özellik geldi. Bu özelliklerden ilkine göre herhangi bir mesaj geldiğinde bildirim panelinde iletiyi yollayan kişinin profil fotoğrafı artık görünüyor. Bu nedenle mesajlaşılan kişiyi gizlemek için ismi dışında herhangi bir isimle kaydetmek durumunda bile kiminle mesajlaşıldığı ortaya çıkıyor.



Kiminle mesajlaştığını gizlemek isteyen kullanıcılar, kişiyi ismiyle kaydetmemek dışında karşıdakinin kendi profil fotoğrafını kullanmamasıyla da kiminle mesajlaştığını gizleyebilir. Ek olarak karşıdaki WhatsApp kullanıcısının isim ve soy ismi bölümüne de kimlikteki ya da herkes tarafından bilinen takma adını yazmaması gerekiyor.

Tüm bunlar dışında WhatsApp’ta henüz karşıdaki kişinin profil fotoğrafını gizlemek için herhangi bir özellik bulunmuyor. Fakat WhatsApp kullanıcıları, profil fotoğrafının kimler tarafından görebileceğini kontrol edebiliyor.

WhatsApp’tan yuva yıkacak bir diğer özellik ise gruplarla ilgili oldu. Kısa süre önce gelen bu yeniliğe göre WhatsApp gruplarında iOS, Android ya da masaüstü sürüm fark etmeksizin mesaj yollayan kişilerin profil fotoğrafı görünüyor.




Yani herhangi bir grup içi mesajlaşmada da karşılıklı konuşmalar arasında WhatsApp kullanıcılarının profil fotoğrafı sayesinde kim olduğu seçilebiliyor. Anlık haberleşme platformu, bu özelliği daha çok yanlış gruba mesaj gönderen ya da grupları karıştıran kişiler için kullanıma sundu.

WhatsApp’tan yuva yıkacak bu iki özellik, hem Android hem de iOS sürümünde mevcut. Yani herhangi bir telefon tercihi yapmak bu özellikleri saf dışı bırakmak için yeterli değil.








Gizli Mesajlaşanlar düşünsün artık


Keyifli Forumlar.



Alıntıdır:
MatmazeL bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:53.