IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Uzay Uzay'dan Son Haberler.

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By KriminaL

 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2022, 09:38   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hubble, çarpışan galaksileri yakaladı! İşte fotoğraf



Hubble Uzay Teleskobu iki galaksinin birleşme anını kaydetti. Halka şeklinde birleşen galaksiler, 670 milyon ışık yılı uzaklıkta.



Otuz yılı aşkın süredir uzayda gezinen ve onlarca görüntü kaydeden Hubble Uzay Teleskobu, NASA’nın koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi. Güney Tuhaf Galaksiler Arp-Madore Kataloğuna eklenen yeni görüntüler, 670 milyon ışık yılı uzaklıktaki iki galaksinin birleşme anını ortaya koyuyor.

Hubble Uzay Teleskobu iki galaksiyi böyle kaydetti

NASA tarafından yayınlanan görüntüler, hem bilim dünyasında hem de sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Yaklaşık 670 milyon ışık yılı uzaklıkta Eridanus takım yıldızını gösteren fotoğraf, Arp-Madore 417-391 olarak bilinen bir galaktik ikiliyi kaydetti.




Teleskop, daha önce 2019 yılında da benzer fotoğraflar çekmişti. Dünya’dan yaklaşık 704 milyon ışık yılı uzaklıkta meydana gelen başka bir galaktik birleşmeyi gözler önüne sermişti. Son fotoğrafta ise Hubble, birbirlerinin şekillerini bozan başka bir galaksi çiftini tespit etti.


Son görüntüler, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından galaksileri aramak için özel olarak tasarlanmış Hubble Uzay Teleskobu’nun Gelişmiş Araştırma Kamerası (ACS) ile kaydedildi. Konuyla ilgili olarak ESA, “İki galaksi yer çekimiyle birbirine çarptı” ifadelerini kullandı.

İki galaksinin birleşmesi sırasında halka benzeri yapıların oluşması oldukça nadir görülür. NASA’nın açıklamasına göre, halkalar geçici oluşur ve 100 milyon yıl kadar sürebilir. Ardından yıldızlar kademeli olarak galaksilerine çekilir ve 1 ila 2 milyar yıl sonra birleşir.




Hubble Uzay Teleskobu, kısa sürede sosyal medyada viral olmayı başaran bazı görüntüler yakaladı. NASA tarafından paylaşılan fotoğraflar, “Wild Üçlüsü” olarak da bilinen Galaktik üçlü Arp 248’i içeriyor.



Bunları Görüpte Yüce ALLAH'ın Muhtesem Eşi Benzeri Olmayan Bir Sannatkar olduguna defalarca kez iman ediyoruz.









Keyifli Forumlar Dilerim.







Alıntı:
KahKaha bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:04.