IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2023, 09:58   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Twitter, 235 Milyon Kullanıcının Verisini Kaptırdı





Yaklaşık 235 milyon kullanıcının bilgilerini içeren bir Twitter veri tabanı bir çevrimiçi hacker forumunda sızdırıldı. Cybernews‘e göre sızıntı; kullanıcıların adlarını, e-posta adreslerini, Twitter kısa adlarını, takipçi sayılarını ve hesap oluşturma tarihlerini içeren yaklaşık 63 GB veri içeriyor. Veri tabanının herkese açık olduğunu ve herkesin indirmesine izin verildiğini de belirtelim.


İsrailli güvenlik şirketi Hudson Rock’ın kurucu ortağı Alon Gal, bilgisayar korsanlarının kripto hesapları hedeflemek, yüksek profilli ve siyasi hesapları hacklemek, iyi kullanıcı adlarına sahip hesaplara ve dox hesaplarına sızmak için yeni sızdırılan Twitter veri tabanından yararlanacağına inanıyor. Gal, “Dünyanın dört bir yanındaki ajansların bu veri tabanını mahremiyetimize daha fazla zarar vermek için kullanacağını söylemeye gerek yok” dedi.

Kayıtların muhtemelen 2021’in sonlarında, bir e-posta adresini veya telefon numarasını ele geçiren yabancıların Twitter’da bu bilgilerle eşleşen herhangi bir hesabı bulmasına izin veren bir Twitter güvenlik açığı kullanılarak derlendiğine inanılıyor.





Twitter’ın kusuru geçen yıl Ağustos ayında, hata raporları aracılığıyla Ocak 2022’de öğrendiği ve güvenlik açığının yanlışlıkla aylar önce bir kod güncellemesinde ortaya çıktığı belirtiliyor. Açıktan daha sonra Twitter kısa adları, ilişkili e-postaları ve telefon numaralarını satan bilgisayar korsanları tarafından yararlanıldı.



Yeni sızıntı, Aralık ayı başlarında yaklaşık 400 milyon Twitter kullanıcısının verilerini ele geçiren ve dosyaları silmek için 200.000 dolar talep eden bir siber suç grubuyla ilgili gibi görünüyor. Twitter ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.




Keyifli Forumlar


Alıntıdır:
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:10.