IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Haziran 2021, 15:40   #1
Yalnızlığım saltanatımdır.
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Twitter, Kullanıcıların Dolarla Para Kazanabileceği Yeni Özelliklerini Duyurdu

Twitter bir süredir hem içerik üreticilere gelir kazanma yolları sunmanın hem de şirket için yeni gelir kaynakları oluşturmanın arayışında. Biletli Spaces odaları da tam olarak bu arayışın sonucunda ortaya çıkmış bir özellik. Oda sahipleri, biletli Spaces odaları için 1 dolar ile 999 dolar arasında bir bilet fiyatı belirleyebilecekler. Ayrıca oda sahipleri, ister 100 kişiyi isterlerse de yalnızca 5 kişiyi bu özel sesli sohbet odalarına davet edebilecekler.



Twitter'ın büyük kitlelere hitap eden içerik üreticiler için sunmuş olduğu bir diğer yeni özellik ise Süper Takip. Teknik açıdan YouTube'un 'Katıl' ya da Twitch'in 'Abone' hizmeti ile benzer bir yapıya sahip olan Süper Takip, kullanıcıların aylık belirli bir ücret karşılığında içerik üreticilere abone olmasını ve onları manevi anlamda desteklemenin yanı sıra maddi anlamda da desteklemesini sağlıyor.

Twitter, Süper Takip için üç farklı abonelik ücreti belirlemiş durumda. Bunlar 2,99 dolar, 4,99 dolar ve 9,99 dolar şeklinde ayrılıyor. Ayrıca içerik üreticiler, Süper Takipçilerine özel içerikler paylaşarak hem maddi destekleri karşılığında özel paylaşımda bulunabilecekler hem de Süper Takipçi olmaya teşvik edebilecekler.



Peki Twitter, Biletli Spaces odaları ve Süper Takip özelliğinden ne kadar komisyon alacak? Bu noktada Twitter'ın adil bir komisyon sistemine sahip olduğunu söyleyebiliriz. İçerik üreticiler, Biletli Spaces odaları ve Süper Takip özelliğinden elde etmiş oldukları gelirlerin yüzde 97'sinin sahibi olacaklar. Twitter, yalnızca yüzde 3 komisyon talep edecek.

Ancak, her iki özellikte de toplam gelir 50 bin dolar barajını aştığında Twitter, komisyon oranını yüzde 20 seviyesine çıkaracak. Dolayısı ile Twitter'ın içerik üreticilere Biletli Spaces odaları ve Süper Takip özelliğini düzenli bir gelir kaynağı haline getirene kadar zaman tanıdığını, bu andan itibaren ise standart seviyede komisyon almaya başlayacağını söyleyebiliriz.

Alıntı..

________________

"Kadınlarını geri bırakan toplum,
geride kalmaya mahkumdur."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:19.