IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2023, 10:50   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kediler Neden Ot Yer?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hem evde hem sokakta yasayabilen insanlara aliskin sevimli hayvanlardir. Kediler etcildir. Genel olarak ot yemezler. Ama bazen kedilerin ot yedigini goruruz. Bunun birden fazla sebebi vardir.
Folik Asit EksIkligi
Ev kedileri genel olarak kedi mamasi ile beslenirken sokak kedileri ise yine kedi mamasi ile beslenebildigi gibi artik yiyeceklerle de besleniyor. Etcil olan kedilerde beslenme sekillerinden kaynakli olarak bazi degerleri dusuyor. Kansizlik, halsizlik gibi saglik sorunlari ortaya ciktiginda ot yiyebilirler. Otlardan vucutlarinda eksIk olan bazi vitaminleri almis olurlar. Eger kedide solgunluk, halsizlik varsa kan degerlerinde dusukluk ortaya cikmis olabilir.
Dengeli Beslenme
Etobur olan kediler dengeli beslenmek icin zaman zaman ot yer. Lifli kaynagi olan otlar kedilerin dengeli beslenmesine katki saglar.
Mide Bulantisi
Kediler kendilerini yalayarak temizlenir ve sIk sIk da kendilerini yalarlar. Bu yalama esnasinda cogu zaman tuylerini yutarlar. Bu da midelerini rahatsiz eder. Bunun icin de ot yerler. Yedikleri ot sayesinde kusarlar. Boylece midelerindeki tuy yumaklari disari cikmis olur.
Karin Agrisi
Fazla yemek de kedilerin karninin agrimasina sebep olur. Karninda agri, kramp olan kediler ot yer. Yine kusma ve ishalle bu agrinin gecmesi saglanmis olur. Tabi olagan disi kusan ve ishal olan kedilerin veteriner kontrolune ihtiyaci vardir.

Kediler Neden Ot Yer?
Bazi kedilerde zevk amacli ot yemege alismis olabilir. Hicbir saglik sorunlari olmasa dahi ot yemek onlara zevk verebilir. Bu yuzden de ot yerler.
Sokaklarda yasayan kediler ot yerken ev kedileri de evdeki bitkileri yemeye kalkisabilir. Bu durumda dikkat edilmesi gereken husus bazi bitki ve cicekleri kesinlikle yememesi gerekir. Bunun icin kedi sahiplerinin kedilerini bu bitkilerden uzak tutmasi gerekir. Bu bitkiler sunlardir: Zakkum, acelya, sardunya, sarmasIk, nergis vb. Zehirli olan sus bitkileri kedinin yasamini tehdit edebilir.
Kediler genel olarak ot olarak cim yer. Kediler evde ot yerse tuvalet ihtiyaclarina dikkat etmek gerekir. Cunku ot yedikten sonra tuvalet ihtiyaclari olacaktir. Bakteri ve parazit yumurtalari diski ile disari cikar. Kedilerin parazit ilaclari duzenli olarak verilmelidir.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:32.