IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç6Beğeni
  • 3 Post By Ada
  • 2 Post By Murat
  • 1 Post By Ada

 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Aralık 2022, 13:18   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İzmir’de Gittiğim Lokantalar, Tattığım Yemekler...

İzmir’de gittiğim lokantalar, tattığım yemekler...

Hakiki Bergama tulumu bulup tatmamak, fırında kızarmış kuzu gerdanın kendi yağı ve suyundan sosunu kaşık kaşık içmemek günah işlemek olur... İzmir’de bir gün boyunca çok hızlı ama denediğim lezzetlerle beni çok mutlu eden güzel bir tur attım, yedi farklı restoran dolaştım.

Çeşme’de üç güzel gün geçirdikten sonra İzmir’de sevgili Alper Çetin’in rehberliğinde çetin bir sınavdan geçtim. Sınav diyorum çünkü sabah 11.30 gibi başlayıp uçağımı kaçırmayayım diye 19.00 gibi sonlandırdığımız hızlı bir lezzet turu attık. Arka arkaya yedi lokantaya uğramak kolay değil.

Yaptığı işe saygı duyuyor

Dönerci Kenan

Sosyoloji doktorası yapmış olmama rağmen bizim insanımızı anlayamıyorum. Hem ‘kuzu nefreti’ ülkede yaygın. Yok kokuyor, yok ağır... Ama kuzu ve kuyrukyağı kullanılan yemeklere ‘efsane’ diyoruz. Kenan’ın dönerinin ciddi bir yüzdesi kuzu. Odun ateşi değil ama zararı yok. Mis gibi, çok lezzetli bir döner. İyi anlamda yağlı ve yumuşak. Yarım saat bekliyorsunuz çünkü önceden kesip o güzelim döneri mahvetmiyorlar.
Sabırsız olmayın çünkü Kenan Usta bu işe emek veriyor ve yaptığı işe saygı duyuyor.




Meyveli zeytinyağlılar, kuzu beyin, dana incik











Ege mutfağı dünya çapında

Şehnaz Özbek Mantısı

Farklı mantılar var ama ben buharda pişen Özbek mantısını tavsiye ederim. Hamur ve pişirme ustalığı açısından taviz verilmemiş. Ancak içine kuzu yerine dana kıyması doldurarak hem lezzetten hem de otantiklikten taviz verilmiş. Sahibinin bana söylediğine göre kuzudan yapmışlar ama İzmirli sevmemiş, Mardin’den gidenler bayılmış. Güneydoğuluları damak zevki açısından hep takdir ettim. Ama burada ‘İzmirli sevmiyor’ denince kastedilen sanırım İzmir’in sıradan damakları. Çünkü
Ege mutfağı dünya çapında. ‘Kötü’nün norm olarak alınması ve ‘iyi’yi kovmasıysa trajik..




İri kesilmişini tercih ediyorum

Kokoreççi Asım Usta

İri kesilmiş kokoreci ben küçük kesilmiş olana tercih ediyorum. Bu tercihim Asım Usta’da her ikisini denedikten sonra pekişti. Maalesef gittiğimizde uykuluklu kokoreç kalmamıştı. Mangaldan sonra ızgarada pişen kokoreç de bana biraz kuru geldi. Bağırsak oranı fazla olursa yağ oranı azalıyor.
O zaman da kuru oluyor kokoreç.
Öte yandan yağlısının iyi olması için koyun değil, kuzu kullanılması lazım. O da çok pahalı ve bulması zor. Önümüzdeki senelerde ülkemizde benim tam not vereceğim bir kokoreç bulabileceğimi sanmıyorum.


Murat, Hate ve İpek bunu beğendiler.
 
Alt 20 Aralık 2022, 13:23   #2
Kayıtlı Üye
Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] biz fotoğraflara bakıp doyariz sen bunların tatına baktın nefis lezzeti görünüyor öffff..

Ada ve İpek bunu beğendiler.
 
Alt 20 Aralık 2022, 13:54   #3
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Murat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] biz fotoğraflara bakıp doyariz sen bunların tatına baktın nefis lezzeti görünüyor öffff..
@Murat valla güzeller ne yalan söylim

Murat bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:35.