IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By CRown
  • 1 Post By Otis

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Ekim 2021, 00:14   #1
Kayıtlı Üye
CRown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Anıtkabir Atatürk Ve Kurtuluş Savaşı Müzesi - Ankara

Anıtkabir’de tören alanından Anıt bloğuna doğru bakıldığında, sağda yer alan Misak-ı Millî Kulesi’nin kapısından girilen müze, 21 Haziran 1960 tarihinde Anıtkabir Atatürk Müzesi adıyla açılmıştır.



2001 yılında Anıtkabir Komutanlığı’nın hazırladığı proje doğrultusunda müzeye, Atatürk’ün mozolesinin bulunduğu şeref salonunun altında bulunan yaklaşık 3 bin metrekarelik sütunlu alanın da eklenmesine karar verilmiştir. Bu projenin hayata geçmesiyle müze 5 bin 200 metrekarelik sergi alanına ulaşmıştır. 26 Ağustos 2002 tarihinde yeni eklenen bölümlerle birlikte devlet töreniyle açılan müze bu tarihten itibaren, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi adını almıştır.



Müze dört ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, Atatürk’ün kullandığı eşyalar, kendisine yabancı devlet adamları tarafından hediye edilen eşyalar ile Atatürk’ün manevi evlatlarından Afet İnan, Rukiye Erkin ve Sabiha Gökçen tarafından müzeye bağışlanan Atatürk’e ait eşyalar bulunmaktadır.



İkinci bölümde, Çanakkale Savaşları, Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz’un anlatıldığı panorama ile yağlı boya tablolar yer alır. Bu bölümde ziyaretçilere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda yaşanan güçlükler hissettirilmeye çalışılmaktadır.



Üçüncü bölümde, Millî Mücadele ve devrimlerin anlatıldığı galeriler ile Mustafa Kemal Atatürk’ün mezar odası yer alır. Bu bölümde 1919-1938 yılları arasında, Atatürk dönemine ilişkin olaylar Türkçe ve İngilizce açıklamalarla anlatılmaktadır.



Dördüncü bölümde, Mustafa Kemal Atatürk’ün kütüphanesinde yer alan 3.123 adet kitabın sergilendiği Atatürk Özel Kitaplığı bulunmaktadır. Anıtkabir’in inşası, Atatürk’ün hayatı ve Anıtkabir’de yapılan törenlerin belgelerinin yer aldığı bilgisayarlar da bu bölümde yer almaktadır.

Müze haftanın her günü ziyarete açıktır.

Kaynak: Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü. Ankara Rehberi.
Otis bunu beğendi.
 
Alt 14 Ekim 2021, 00:36   #2
"The ALpha"
Otis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ata ya ne kadar hürmet ve saygı gösterilse az dır...

CRown bunu beğendi.
________________

Ne kadar anlatsan da boş,
Karşındakinin anladığı kadarsın...
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:30.