IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumu.org/tatlilar/)
-   -   Kesme Muhallebi (https://www.ircforumu.org/tatlilar/72854-kesme-muhallebi.html)

Vav 09 Aralık 2022 14:18

Kesme Muhallebi
 
Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı irmik
1 litre süt
3/4 su bardağı şeker
1/2 yemek kaşığı tereyağı


YapıLışı
*Un, nişasta ve irmiği bir tencere içerisine alıp güzelce karıştırın.
*Ardından sütten 1 su bardağı ekleyip bir çırpıcıyla hızlıca çırpın. Karışım tamamen homojen hala geldikten sonra sütün geri kalanını da ekleyip ocağı orta ateşe alın ve pişirmeye başlayın.
*Muhallebiyi devamlı olarak çırpıcıyla karıştırmaya devam edin ve süt kaynamaya başladıktan sonra şekerini de ekleiyn.
*Kıvamı koyulaşana dek çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Yoğun bir boza kıvamını aldıktan sonra ocağı kapatın.
*Son olarak tereyağını ekleyerek iyice karıştırın.
*20x20 boyutlarında bir borcamı suyla ıslatın ve fazla suyunu dökün. Borcam hala hafifçe ıslakken hazırlamış olduğunuz muhallebiyi içerisine dökün ve üstünü bir spatula ile düzleştirin.
*Üstünün kurumaması için 5-10 dakika ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini streç filmle kaplayın. Muhallebiye tamamen değeceği için kabuk bağlamasını önleyecektir.
*En az 3 saat tercihen bir akşam buzdolabında dinlendirdikten sonra dilediğiniz boyutlarda dilimler keserek süsleyin ve soğuk servis edin. Afiyet olsun..

^aLıntı^

Hate 09 Aralık 2022 15:35

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımla muhallebicide buluşmaya gerek kalmadı.Burda buluşuruz artık hazır @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] muhallebi tarifi vermiş birde hazırlar hep birlikte yeriz forumca :)))
Emeğine sağlık...


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.