IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2022, 12:08   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Elmalı Turta

Elmalı Turta


•Malzemeler :
•125 gr tereyağı ya da margarin (Oda sıcaklığında)
•1/2 çay bardağı sıvıyağ (Klasik çay bardağı)
•10 yemek kaşığı toz şeker
•1 adet yumurta
•1/2 paket kabartma tozu
•1/2 paket vanilya
•3 su bardağı + 2 yemek kaşığı kadar un
•İç Harcı İçin:
•4 adet büyük boy elma
•3 yemek kaşığı toz şeker
•1 yemek kaşığı tereyağı
•Yarım tatlı kaşığı tarçın
•1/2 su bardağından biraz fazla dövülmüş ceviz


Yapılışı

Derin bir kaba 125 gr tereyağ, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurta koyun.

Üzerine 10 yemek kaşığı şeker, yarım paket kabartma tozu, yarım paket vanilya ve azar azar un ekleyin.


Tüm malzemeleri ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamuru üçte birini ayırıp, streç filme sarın. Buzlukta 20-25 dk bekletin. Bu kısmı elmalı turtayı fırına vermeden önce üzerine rendelemek için kullanacağınız.


Diğer taraftan 4 adet elmanın kabuklarını soyup, rendeleyin. Geniş bir tavaya rendelenmiş elmaları koyun. Üzerine 3 yemek kaşığı şeker ve yarım tatlı kaşığı tarçın ekleyin.

Ardından 1 yemek kaşığı tereyağ da ekleyip elmalar suyunu salıp, çekene kadar pişirin


Piştikten sonra üzerine yarım su bardağından biraz daha fazla kırık ceviz ekleyin.

Tüm turta harcını son bir kez güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın.


Turta hamuru açacağınız tezgahın üzerine hafifçe un serpin ve hamuru tezgahın üzerine alın. Merdane ile az miktar açın.

Diğer tarafta, kullanacağınız 26 cmlik tart kalıbının tabanını ve kenarlarını iyice yağlayın. Merdaneyle açtığınız hamuru tart kalıbın içine alın.


Eliniz ile her tarafa eşit bir şekilde güzelce yayın. Fotoğraflardaki gibi hamurun tabanına çatal ile sık sık delikler açın.

Daha sonra hazırladığınız elmalı harcı tart hamurunun üzerine döküp, yayın.


Son olarak harcın üzerine buzluktan çıkarttığınız hamuru rendeleyin.

Hazırladığınız elmalı turtayı önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Yaklaşık 30-35 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirin.


Elmalı turta piştikten sonra fırından çıkartıp, ılımaya bırakın. Tart kalıbını geniş ve düz bir tabağa ters çevirip, elmalı turtayı yavaşça çıkarın. Ardından servis tabağına aktarın. Elmalı turta üzerine bolca pudra şekeri serpiştirip, dilimleyerek, servis edebilirsiniz.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:10.