Çekme Helva Tarifi
Çekme Helva Çekme Helva Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı un 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı veya margarin 1 su bardağı pudra şekeri Çekme Helva Nasıl Yapılır? İlk olarak tabanı kalın bir tavaya unu ekleyin ve kısık ateşte rengi dönünceye kadar kavurun. Kavurma işleminin ardından topakları yok etmek için süzgeçten geçirin. Derin bir kap içerisine kavrulmuş unu ve pudra şekerini dökün. Güzelce karıştırın. Bu esnada tereyağı veya margarini tavada eritin. Erittiğiniz yağı sıcak bir haldeyken unlu karışımın içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Unlu karışımı, kurabiye hamuru kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ardından yuvarlak veya dikdörtgen bir kabın içerisine alın. Daha sonra su bardağının arkasıyla hamurun üzerine bastırın ve sıkıştırın. Hazırladığınız helvası 2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Nasıll canım çekti denicem bunu:elleagzinikapatan:
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:59. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.