IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Nisan 2022, 23:35   #1
Ircforumuicon (1) Ev yapımı şöbiyet tarifi

Şöbiyet Tatlısı Tarifi



MALZEMELER

1 kg Baklavalık Un
4 Adet Yumurta
500 gr Buğday Nişastası
1,5 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Çekilmiş Fıstık İçi
800 gr Tereyağı
5 Çay Kaşığı Tuz

Şerbet için:

8 Su Bardağı Şeker
12 Su Bardağı Su
Kaymak için:
1/2 litre Süt
4 Çorba Kaşığı İrmik

UYARLAMALAR



İlk önce tatlının içine koyacağınız irmikli iç için bir tencereye süt ve irmiği koyup bir kıvam kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Diğer tarafta yoğurma kabına un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su koyarak yoğurun. Daha sonra yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliginde parçalara ayırın.
Ardından parçaları merdane ile küçük bir tabak büyüklügünde açın ve 10 dakika kadar dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamurları 8’er gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin.
Daha sonra oklava yardımıyla ince yufkalar açın.
Açtığınız yufkaların her birini 10 cm’lik kareler halinde kesin.
Kestiğimiz kare şeklindeki hamurların ortasına dövülmüş fıstık içi ve irmikli kaymaktan ceviz büyüklüğünde parçalar koyun.
Ardından hamurları üçgen şekilde ikite katlayıp kapatın.
Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Diğer tarafta 800 gram tereyağını eritin.
Eritilmiş tereyağını tepside hamurların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tatlıyı 25-30 dakika pişirin.
Diğer tarafta şerbeti hazırlayalım 8 su bardağı şeker ile 12 su bardağı suyu kaynatm.
Şeker iyice eridikten sonra tencereyi ateşten alın ve soğutun.
Şerbeti sıcak tatlıların üzerine dökün. Afiyet olsun...




Alıntı
________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:57.