IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2022, 12:33   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart BaL KabakLı MuhaLLebi TaTLıSı.



Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler:
500 gram bal kabağı
1 su bardağıtoz şeker
(az şekerli olmasını isterseniz, şeker miktarını azaltabilirsiniz.)
1su bardağı ceviz(dövülmüş)
1tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)

Muhallebisi İçin:
1litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1adet yumurta sarısı
1 paket krema

Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Derin bir tencerede kabukları soyulmuş balkabağını toz şeker ve 1/2 su bardağı su ilavesi ile birlikte suyunu çekene ve yumuşayana kadar pişirin.
2.Pişen balkabağını püre haline getirin ve soğumaya bırakın.
3.Ayrı bir derin tencerede muhallebi için olan malzemelerden krema hariç tüm malzemeleyi karıştırın.
4.Muhallebi kaynayana kadar ara ara karıştırın ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha ocakta tutun.
5.Muhallebiyi ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Bu esnada kabuklanmaması için ara ara tekrar karıştırın.
6.Muhallebi ılındıktan sonra kremayı ekleyin ve karıştırın.
7.Servis kuplarının içerisine soğumuş olan balkabağı ve muhallebiyi kat kat olacak şekilde doldurun ve üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın ekleyip, ılık ya da buzdolabında bekletilmiş olarak sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:16.