12 Şubat 2024, 17:41
|
#1
|
|
Kestaneli Fındıklı Çikolata Topları Tarifi
Kestaneli Fındıklı Çikolata Topları Tarifi
Kış mevsimde ilk aklımıza gelen lezzetlerden olan kestane ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz fındıklı leziz çikolata topları... Müjgan Yurtseven'in tarif defterinden...
Bu tariff yılbaşı sofralarında yemek sonrası kahve yanı tatlı atıştırmalığı olarak çok yakışacaktır...
Servis: 12 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Bekletme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
- 150 gr şekerli kestane püresi veya kestane şekeri
- 3 yemek kaşığı fındık unu
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 yemek kaşığı kıyılmış fındık içi
Yapılışı:
*Kestane püresi veya kestane şekeri, kakao, fındık unu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kaseye alıp karıştırın. Elinizle minik toplar hazırlayıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
*Çikolatayı benmari usulü eritip kıyılmış fındık içini ekleyin ve karıştırın.
*Düz bir tabağa pişirme kağıdı serin. Kestaneli minik topları çikolataya batırıp pişirme kağıdı üzerine sıralayın ve çikolata sertleşene kadar buzdolabında bekletin.
Kısa notlar:
*Kestane şekeriyle yaparsanız şerbetiyle birlikte püre haline gelene kadar ezin.
*Kapalı kapta buzdolabında iki hafta kadar saklayabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın...
________________
"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
|
|
|