IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumu.org/tatlilar/)
-   -   Kalpli Kurabiye Tarifi. (https://www.ircforumu.org/tatlilar/119516-kalpli-kurabiye-tarifi.html)

Jayus 08 Şubat 2024 18:31

Kalpli Kurabiye Tarifi.
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kalpli Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un
Üzeri için;
  • 2 adet mereng (beze)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı su
  • 1 çay kaşığı pancar tozu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kalpli Kurabiyeler Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kalpli kurabiye hamuru için; yoğurma kabına tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu alarak elimizle yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  2. Toparladığımız hamuru tezgaha alarak iki eşit parçaya bölelim.
  3. Bir tanesini kenara alalım ve diğerine biraz un serperek merdane ile açalım. Hafif hafif un serperek istediğimiz inceliğe gelene kadar açalım.
  4. Açtığımız hamuru kalp şeklindeki kalıplarımızla keselim. Dilerseniz farklı kalıplarla ya da bardakla da kesebilirsiniz.
  5. Tüm hamuru aynı şekilde açıp şekillendirelim ve kurabiyelerimizi tepsiye dizelim.
  6. Önceden ısıttığımız 180°C fırında 12 dakika pişmeye bırakalım.
  7. Fırından aldığımız kurabiyelerin soğumasını bekledikten sonra dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Kurabiyeleri benim gibi süslemek için bir kaseye mereng alalım ve un haline gelene kadar ezelim. Mereng nedir derseniz bazılarımız beze olarak da biliyor olabilir. Pastanelerde satılan yumurta akı ve şekerle yapılan beyaz veya renkli şekerlerden bahsediyorum :)
  8. Üzerine pancar tozu ekleyerek ezmeye devam edelim.
  9. Pudra şekeri ve su ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Bu aşamada pancar tozu veya gıda boyasının miktarını arttırıp azaltarak rengin tonunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  10. Hazırladığımız karışım ile kurabiyelerimizin üzerini kaplayalım ve servis edelim. Afiyet olsun!
Kalpli Kurabiyeler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.