IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumu.org/tatlilar/)
-   -   Krem Karamel Tarifi. (https://www.ircforumu.org/tatlilar/119515-krem-karamel-tarifi.html)

Jayus 08 Şubat 2024 18:30

Krem Karamel Tarifi.
 
  • Krem Karamel Tarifi İçin Malzemeler

    • 5su bardağısüt(1 litre)
    • 1su bardağıtoz şeker

    • 6adetyumurta
    • 1paketvanilya
    • 1/2adetlimon kabuğu

    Karameli için:

    • 1su bardağıtoz şeker
  • 4-5yemek kaşığısu
Krem Karamel Tarifinin Püf Noktası
Karışımınız hazır olduğunda, tabaklara paylaştırmadan önce süzerseniz çok da pürüzsüz bir kıvam elde edersiniz.

Krem Karamel Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle, toz şekeri geniş bir tavaya alın ve kenarlarından 4-5 yemek kaşığı su ile ıslatın ve karıştırmadan bırakın. Bir süre sonra şekerin renk almaya başladığını göreceksiniz. O zaman karıştırabilirsiniz.

Öncelikle, toz şekeri geniş bir tavaya alın ve kenarlarından 4-5 yemek kaşığı su ile ıslatın ve karıştırmadan bırakın. Bir süre sonra şekerin renk almaya başladığını göreceksiniz. O zaman karıştırabilirsiniz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Açık kahve rengine dönünce ocaktan alın. Tatlı kaselerinizi derin bir fırın tepsisine dizin. Her birinin tabanına birer kaşık karamel dökerek paylaştırın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Karameli hızlıca kaselerin tabanına yayın ve donması için bir kenara koyun.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu sırada, geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyici köpürene kadar karıştırın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ederek karıştırmaya devam edin.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Köpüren yumurtalara yavaş yavaş 1 litre sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin. Karışımın üstündeki köpüklü tabakanın hepsini bir kepçe yardımıyla sıyırarak alın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Karışımı karamelini koyduğunuz tatlı kaselerine eşit şekilde paylaştırın. Kapların yarısına gelecek kadar kaynamış suyu fırın tepsisine ekleyin. Arzu ederseniz tepsiyi fırına koyduktan sonra da suyunu ilave edebilirsiniz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tatlıları, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika, üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin. Krem karamel hazır! Fırından çıkardığınız krem karameller oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streçleyerek buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Krem karamel hazır! Dinlenmiş krem karamelin kenarlarını dikkatlice bir bıçak yardımıyla ayırdıktan sonra tabağa ters çevirerek servis yapın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çilek ya da frenk üzümü ile süsleyerek hoş bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Krem Karamel Tarifinin Pişirme Önerisi

Kullanacağınız ısıya dayanıklı fırın kaplarının büyüklüğüne göre tatlı sayısı azalıp artabilir.

Faydalı Bilgiler: Tatlıları Uzun Süre Saklamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Eğer bir seferde hepsini bitiremeyeceğiniz kadar tatlı yapıyor, onları uzun süre bozulmadan, en sağlıklı şekilde saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken birkaç püf noktası var aslında. Özellikle vaktiniz varken bol bol hazırlayıp ihtiyaç anında hemen ikram etmek üzere saklamak istiyorsanız şerbetlisinden sütlüsüne, tatlıları saklamanın bu püf noktalarına mutlaka göz atın diyor ve sizi şu içeriğimize davet ediyoruz: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Faydalı Bilgiler: Ev Yapımı Karamelin Püf Noktaları Nelerdir?

Karamelin yapılışı çok pratik olmasına rağmen birçok sorun yaşanabiliyor. Karameliniz yapışabiliyor, yanabiliyor, donabiliyor..


Alıntı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.