IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumu.org/tatlilar/)
-   -   Elmalı Cevizli Kış Keki Tarifi (https://www.ircforumu.org/tatlilar/119512-elmali-cevizli-kis-keki-tarifi.html)

Jayus 08 Şubat 2024 18:24

Elmalı Cevizli Kış Keki Tarifi
 
Mis gibi elma kokusu ve besleyici ceviz içeriğiyle çay saatlerinde içinizi ısıtacak bir lezzet... Müjgan Yurtseven'den elmalı cevizli kış keki tarifi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tarçın ve kakule gibi kış baharatlarının çok yakıştığı yapılışı pratik elmalı, cevizli leziz kek...

Servis: 24 cm'lik yuvarlak kelepçeli kalıpta
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 - 50 dakika

Malzemeler:
200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı + 1 tatlı kaşığı un, kalıp için
  • 4 yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1/4 bardak süt
  • 1/2 bardak pekmez
  • 1 bardak esmer şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 3 bardak un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kakule tozu
  • 1 tutam tuz
  • 4 elma, minik küpler halinde doğranmış
  • 1 bardak ceviz içi, iri parçalara bölünmüş
Üzerine;
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yapılışı:
*Yumurta ve sütü yarım saat önceden oda ısına çıkartın. Tüm malzemeleri ölçülendirip kenarda bekletin. Kalıba tereyağı sürüp un serpin ve unu fazlalığını silkeleyip atın.

*Yumurtalar, sıvı yağ, süt, pekmez, esmer şeker ve vanilya özütünü derin bir kaba alıp mikser yardımıyla 3 - 4 dakika çırpın. Un, karbonat, tarçın, kakule tozu ve tuzu harmanlayıp eleyerek sıvı karışıma ekleyin, homojen kıvam alana kadar 2 - 3 dakika daha çırpın. En son doğranmış elmalar ve ceviz içini ilave ederek spatula yardımıyla karıştırın. Kek hamurunu kalıba aktarıp üzerini düzeltin.

*170 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 45 - 50 dakika pişirin. Kürdan testi yapın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir, gerekirse 5 dakika daha pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar kalıpta bekletip sonrasında servis tabağına geçirin. Üzerine pudra şekeri serpin.

Kısa notlar:
*Bu tarifte fuji cinsi aromalı elma kullandım.
*İçindeki elmadan dolayı ertesi günlerde yumuşayan kek daha da lezzetli oluyor.

Afiyetle.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.