-
Tatlılar
(
https://www.ircforumu.org/tatlilar/)
- -
Pelte
(
https://www.ircforumu.org/tatlilar/11337-pelte.html)
CURRY SAUCE |
14 Ağustos 2021 04:02 |
Pelte
Pelte Tarifi İçin malzemeler
- 1,5 bardak süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- Ceviz içi ya da hindistan cevizi ile süslenebilir
Pelte Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir tencereye süt, nişasta ve şekeri ekleyerek ocağı açın.
- Malzemeler pişene kadar karıştırın.
- Tatlının kıvamı koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve kaselere paylaştırın.
- Soğuması için buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Soğuyan tatlıların üzerine ceviz veya hindistan cevizi serpiştirerek süsleyin. Afiyet olsun.
lezzet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:11. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.