IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2022, 18:03   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Intel, İşlemcilerle Birlikte Gelen Hizmetler İçin “İstediğin Kadar Öde” Sistemine Geçti

Intel, İşlemcilerle Birlikte Gelen Hizmetler İçin “İstediğin Kadar Öde” Sistemine Geçti: Peki Bu Sistemin Ne Yararı Var?



Intel, bugün yaptığı duyuruda işlemcilerle birlikte sunduğu ekstra hizmetler için "İhtiyacın olanı satın al" sistemine geçtiğini açıkladı.
Geçtiğimiz aylarda 12. nesil Alder Lake işlemcilerinin kaynak kodları sızan Intel, kullanıcılarına tehlikeye atmıştı. Ayrıca ünlü işlemci üreticisi geçtiğimiz günlerde Samsung ve Google gibi devlerle “Küresel ısınmaya karşı” ortaklık kurmuştu.

Bugün ise Intel, işlemcileriyle birlikte gelen yazılım hizmetlerini “On Demand” yani isteğe bağlı yapacağını açıkladı. Peki bu sistem kullanıcılara ne gibi faydalar sunacak?

Sadece ihtiyacınız olan hizmeti alabileceksiniz








Normalde Intel işlemcili bir laptop ya da hazır toplanmış bir bilgisayar kasası satın aldığınızda genellikle üretici firmanın satın aldığı ekstra yazılımlara da sahip oluyorsunuz, Quick Asssist Technology ya da işlemci yükünü dengeleyen Dynamic Load Balancer gibi sistemleri ise tek bir paket halinde satın almanız gerekiyor. Kaldı ki bu paketin tutarı kimi zaman yüzlerce doları bulabiliyor. Ancak bu sistem sayesinde kullanıcılar sadece işlemci aldıklarında ya da hazır sistem satın aldıklarında istedikleri hizmetleri satın alabilecek.

Örneğin evinizde kendi sunucu sisteminizi kullanıyorsanız ve sadece Dynamic Load Balancer yazılımına ihtiyacınız varsa Intel’in resmî sitesinden bu hizmeti satın alabileceksiniz. Eğer hiçbir yazılıma ihtiyacınız yoksa da boşuna para vermek zorunda kalmayacaksınız. Ayrıca bu yeni sistem sayesinde bilgisayar üreticilerinin bu yazılımlara para vermesinin önüne geçerek bazı bilgisayarların fiyatlarını birkaç yüz dolar aşağı çekebilir.





Keyifli Forumlar Dilerim.






[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:24.