IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Aralık 2022, 12:21   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ircforumuicon (3) Gmail'in uçtan uca şifrelemesi: E-posta verileriniz güvende mi?

Gmail'in uçtan uca şifrelemesi: E-posta verileriniz güvende mi?

Gmail Güvenli mi? Google, daha fazla güvenlik için kayıtlı Google Workspace kullanıcıları için Gmail'e uçtan uca şifreleme ekliyor.



Google, kayıtlı Google Workspace kullanıcıları için web üzerinde Gmail'e uçtan uca şifreleme (E2EE) eklediğini duyurdu. E2EE, gövdesi ve ekleri dahil olmak üzere bir e-postadaki verilerin, e-posta sağlayıcının sunucuları da dahil olmak üzere herhangi bir üçüncü şahıs tarafından çözülememesini sağlayan bir şifreleme türüdür. Bu, akıllara tek bir soru getiriyor, “Gmail güvenli mi?”.

Gmail'in güvenlik önlemleri, e-posta verilerinizin güvenliğini sağlar
Gmail güvenli mi? Google, kayıtlı Google Workspace kullanıcıları için web üzerinde Gmail'e uçtan uca şifreleme (E2EE) eklediğini duyurdu. E2EE, gövdesi ve ekleri dahil olmak üzere bir e-postadaki verilerin, e-posta sağlayıcının sunucuları da dahil olmak üzere herhangi bir üçüncü şahıs tarafından çözülememesini sağlayan bir şifreleme türüdür.



Dünyanın en yaygın kullanılan e-posta hizmetlerinden biri olan Gmail, yakın zamanda web sürümüne uçtan uca şifreleme (E2EE) eklediğini duyurdu. E2EE, gövdesi ve ekleri dahil olmak üzere bir e-postadaki verilerin, e-posta sağlayıcının sunucuları da dahil olmak üzere herhangi bir üçüncü şahıs tarafından çözülememesini sağlayan bir şifreleme türüdür. Bu ek güvenlik katmanı, hassas bilgileri korumak ve çeşitli veri egemenliği ve uyumluluk ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmıştır.

Gmail'in E2EE özelliği şu anda beta testindedir ve yalnızca Google Workspace Enterprise Plus, Education Plus ve Education Standard müşterileri tarafından kullanılabilir. Google Workspace kullanıcılarının betaya başvurmak için 20 Ocak 2023'e kadar bir Gmail CSE Beta Test Başvurusu göndermesi gerekir. Onaylandıktan sonra yöneticiler, belirli bir prosedürü izleyerek ve Google Workspace'teki her kullanıcı için S/MIME sertifikaları hazırlayarak kullanıcıları için E2EE'yi kurabilir. test grubu.

E2EE henüz kişisel Google Hesapları veya belirli Google Workspace planları olan kullanıcılar tarafından kullanılamasa da, Gmail'in tesisleri arasında bekleyen ve aktarılan verileri şifrelemek için halihazırda en son şifreleme standartlarını kullandığını belirtmek önemlidir. Bu, E2EE olmasa bile Gmail'in zaten güvenli bir e-posta hizmeti olduğu anlamına gelir. Ancak eklenen istemci tarafı şifreleme katmanı, kullanıcı verilerinin gizliliğini daha da güçlendirmeye yardımcı olur.

Sonuç olarak Gmail, kullanıcı verilerini korumak için en son şifreleme teknolojilerini kullanan güvenli ve emniyetli bir e-posta hizmetidir. Kısa süre önce belirli Google Workspace müşterileri için E2EE'nin eklenmesiyle Gmail, gizlilik ve güvenlik konusunda daha da güçlü bir duruş sergiliyor. E2EE henüz tüm kullanıcılara sunulmasa da gelecekte daha fazla Google Workspace planında kullanıma sunulması bekleniyor.





Keyifli Forumlar Dilerim.






Kaynak: Shifdelete
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:34.