IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Ozi

 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Temmuz 2021, 15:10   #1
Ozi
M.K.A
Ozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İyi Gülmüşüz: Türkiye'de En Çok Kullanılan Emojiler Açıklandı

Facebook, son üç ayda Türkiye'nin en çok kullandığı emojileri açıkladı. Platform tarafından yapılan açıklamalara göre Türkiye'de en çok kullanılan emoji, mutluluk gözyaşı idi. Araştırmaya göre farklı yaş grubunda olan kullanıcılar, farklı emojilere önem veriyorlar.

Zaman zaman neden olduğu güvenlik sorunları nedeniyle tartışılsa da insanların kullanmaktan bıkmadıkları Facebook, Türkiye'de en çok kullanılan emojilerin hangileri olduğunu açıkladı. Facebook tarafından yapılan açıklama, Türkiye'nin en azından sosyal medyada güldüğünü gözler önüne seriyor.

Facebook tarafından yapılan açıklamalar, geçtiğimiz üç aylık periyodu kapsıyor. Konuyla ilgili araştırmasını dünya genelinde yapan ve Türkiye özeline de indiren platform, kullanıcıların en çok mutluluk gözyaşı, kırmızı kalp, katlanmış eller ve kendini beğenmiş emoji kullandıklarını açıkladı.


Türkiye'de en çok kullanılan emojiler




Facebook tarafından yapılan araştırmaya göre farklı yaş grubunda olan kullanıcılar, farklı emojileri daha fazla kullanıyorlar. Bu bağlamda 45 yaş ve üzerinde olan X kuşağı daha çok sevgiyle ilişkilendirilen emojileri kullanırken Y ve Z kuşağı, gülme ile ilgili emojileri daha sık kullanıyor.

Not: Yukarıdaki görsel, emojileri kullanım yoğunluklarına göre sıralamıştır.




Facebook'un araştırmasına baktığımızda, kadınlar ve erkeklerin de emoji kullanımı konusunda ayrıldıklarını gösteriyor. Öyle ki erkekler; en çok mutluluk gözyaşı emojisini kullanıyorlar. Kadınlar ise kalpli öpücük emojisini daha fazla kullanıyorlar.


ALINTIDIR
Oktayy bunu beğendi.
________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:12.