IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Sosyal Ağlardan Son Haberler (https://www.ircforumu.org/sosyal-aglardan-son-haberler/)
-   -   Dünyanın İlk Esrar Satış Uygulaması App Store'da Yayınlandı (https://www.ircforumu.org/sosyal-aglardan-son-haberler/3926-dunyanin-ilk-esrar-satis-uygulamasi-app-storeda-yayinlandi.html)

Discorium 09 Temmuz 2021 22:41

Dünyanın İlk Esrar Satış Uygulaması App Store'da Yayınlandı
 
Apple, App Store için "kontrollü maddelerin aşırı veya uygunsuz kullanımlarını teşvik eden uygulamalarla" birlikte esrar satışı yapan uygulamaları da yasaklayan kuralını 7 Haziran itibarıyla kaldırmıştı. Yasağın kaldırılmasının ardından esrar ve cannabidiol ürünlerin uygulama içinde satışının önü açılmış oldu ancak bu durum, esrar satışının yasal olduğu yerlerde geçerli; yani bu tür uygulamalar Türkiye’de yayınlanamayacak.

Apple’ın 7 Haziran'da aldığı bu kararı fırsat bilen geliştiriciler hemen kolları sıvadı ve ortaya, App Store’un ilk marijuana satış uygulaması çıktı. Eaze adlı uygulamanın CEO’su Rogelio Choy, esrar pazarının deneyimlediği ilerlemeye dair mutluluğunu şu sözleriyle ifade etti:

Uygulama sayesinde pazarın büyüyeceğine inanılıyor


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"Eaze, yasal esrar alışverişini daha erişilebilir hale getirmek için her zaman teknolojideki en son gelişmeleri kullanmıştır. Bunun şirketimiz ve sektör için ne kadar önemli olduğunu kelimelerle ifade edemem. App Store’da, iki milyon kayıtlı müşterimizin yasal olarak tüketmesini daha da kolaylaştıran, tam işlevli ilk esrar dağıtım uygulamasını piyasaya sürmek son derece memnuniyet verici.”

Apple’dan sonra Google’ın da böyle bir adım atması bekleniyor zira şirket, Google Play Store’da yayınlanan uygulamalar konusunda Apple’a kıyasla daha az kısıtlama uyguluyor.

Alıntı..

Absent 09 Temmuz 2021 23:17

Vayy bee.. Torbacılıkta çığır açılmış desenize :sokagirmis:

Siyah 09 Temmuz 2021 23:20

Bence Türkiye'de de böyle olmalı. Yasaklayınca fiyat artıyor sadece. Nasılsa engellenemiyor.

Yazgı 10 Temmuz 2021 00:00

Tövbe ya rabbim. Ciddi ciddi mi ya? :utanmis:

CRown 10 Temmuz 2021 00:05

Şaşırdık mı?


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.