IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By KriminaL

 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2022, 11:26   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Google, Play Store aracılığıyla "Arşiv"i resmen başlattı

Geçtiğimiz aylarda test edilen arşiv özelliği çıktı. İşte depolama sorununu çözecek özellik hakkında bilgiler.





Google, Android işletim sistemi için yeni özellikler geliştiriyor. Bu sefer Play Store tabanlı “arşiv” özelliği kullanılmaya başlandı. Telefonlarda en sık karşılaşılan sorunlardan biri depolama alanı eksikliğidir. Depolama alanından tasarruf etmenin ilk adımı, genellikle kullanmadığınız bir uygulamayı kaldırmaktır. Bu zararsız bir işlem olsa da o uygulamadaki tüm verilerin silinmesine de sebep olur. Google'ın Android işletim sistemi için planladığı Arşiv özelliği , bu sorunların önüne geçmeyi planlıyor.

“Arşiv”, depolama sorununa bir çözüm olabilir.
Geçtiğimiz aylarda test süreci ortaya çıkan arşiv özelliği, Play Store üzerinden gönderilmeye başlandı. Bu özellik, önümüzdeki günlerde her Android kullanıcısı tarafından tamamen test edilecek. Bu özellik sayesinde çok nadiren kullandığınız bir uygulamayı telefonunuzda bulundurmanıza gerek kalmıyor. "Arşiv" özelliği, uygulamalardaki kendi verilerinizi ve bazı sistem dosyalarını korumanıza ve yalnızca temel uygulamayı silmenize olanak tanır.






Bu altyapıda bir uygulama tekrar yüklendiğinde silinmeden önceki hali ile karşımıza çıkmaktadır. Arşiv altyapısında silinen uygulamaların ikonları ana ekrandan kaldırılmaz ve bu ikona basıldığında direk indirme işlemi yapılır. Bu, uygulamaları indirmek veya aramak için Play Store'a geri dönmenin zaman alan zorluğunu ortadan kaldırır. Altyapı sayesinde bazı uygulamalarda yüzde 60'a varan yer tasarrufu sağlanabiliyor. Bu özellikle küçük dahili depolama alanına sahip telefonlarda büyük fark yaratacaktır.

Arşiv altyapısı oyunlarda kullanılabileceği gibi uygulamalarda da kullanılabilir. Play Store'un v33.4 sürümü ile birlikte gelir. Farklı ülkelerde farklı zamanlarda kullanıma sunulacak olan özellik, elbette çok büyük bir fark yaratmıyor ancak pek çok kullanıcı fazlasıyla memnun kalacak izlenimi oluşturuyor.





Keyifli Forumlar Dilerim.






Alıntıdır:
Vav bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:27.