IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   SohbetMekani.Net Paylaşımları (https://www.ircforumu.org/sohbetmekani-net-paylasimlari/)
-   -   Neden kek ve ekmek bayatladığında sertleşir de bisküvi yumuşar? (https://www.ircforumu.org/sohbetmekani-net-paylasimlari/28269-neden-kek-ve-ekmek-bayatladiginda-sertlesir-de-biskuvi-yumusar.html)

Ecem12 06 Aralık 2021 21:14

Neden kek ve ekmek bayatladığında sertleşir de bisküvi yumuşar?
 
Neden kek ve ekmek bayatladığında sertleşir de bisküvi yumuşar?

KahKaha 29 Haziran 2022 04:05

Alıntı:

Bu yumuşayan nişasta retrogradasyon adı verilen bir kaç günlük süre sonrasında tekrar kristalleşir ve bu da ekmeğin sertleşmesini sağlar. Bisküvilerdeki nişasta da bu aşamadan geçer fakat bisküvide var olan şeker bunu tersine çevirir ve havadan nem alarak bisküvinin yumuşamasını sağlar.
Takvim Gazetesi boyle demis.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.