IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Ağustos 2023, 23:11   #1
Standart Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2013'te Gabon'da yaptığı konuşmayı getirdi

Afrika'da Fransa'ya yakın hükümetlere gerçekleştirilen askeri müdahalelere son olarak Gabon'daki darbe eklendi. Fransız birliklerinin ülkeden çıkarılacağı konuşulurken, akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2013 yılında Gabon'da yaptığı konuşma geldi. Erdoğan, o konuşmasında "Zamanı geldiğinde tarih, Afrika'nın elmaslarını, altınlarını, yer altı zenginliklerini hatta doymayıp insanlarını alan, geride kalanları yoksulluğa terk edenlere hesabını mutlaka ama mutlaka soracaktır" demişti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Nijer'in ardından Gabon'da da askeri darbe oldu. Fransa'yla yakın ilişkiler yürüten ve yıllardır ülkeyi yöneten Bongo ailesi devrildi. Kıtada yaşanan son gelişmeler sonrası ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında Gabon Parlamentosu'nda yaptığı konuşma gündem oldu. Erdoğan konuşmasında "Tarih, zamanı geldiğinde zalimlerden hesap sormuştur." ifadelerini kullanarak dikkat çeken mesajlar vermişti.

BİR GRUP ASKER YÖNETİMİ ELE GEÇİRDİ
Nüfusu yaklaşık 2 buçuk milyon olan Afrika ülkesi Gabon'da, ulusal televizyon binasına giren bir grup asker, yönetimi ele geçirdiklerini duyurmuştu. Yapılan darbeyle halk sokaklara çıkarak darbeci askerleri destekler nitelikte kutlama yapmıştı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

FRANSIZ BİRLİKLERİ ÜLKEDEN ÇIKARILACAK
Ülkede Fransız yönetimiyle iyi ilişkiler yürüten Cumhurbaşkanı Ali Bongo'yu deviren askerler, Gabon sınırları içindeki Fransa askerlerinin ülkeden çıkarılacağını duyurmuştu. Yaşanan son gelişmeler ve kıta ülkelerinin Fransız sömürgesine karşı hamleleri, akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında Gabon'daki konuşmalarını getirdi.
________________

SihirliSohbet.Org & Sevdi.Net
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:12.