IRCForumu.ORG   okey sitesi
sohbet


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By birsevda
  • 1 Post By Brittle

 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 12 Eylül 2025, 15:48   #1
Nick kopyalandı!
Standart CARL JONAS ALMQVİST (şâir, romancı)



CARL JONAS ALMQVİST (şâir, romancı)


İSVEÇLİ şâir ve romancı, 1793 yılında Stockholm'da doğdu. Üniversitede okuduktan sonra, Vermland'da bir çiftliğe yerleşti. Stockholm'de profesör, sonra protestan rahibi oldu. Daha sonra liberal "Aftonbladet" gazetesinde yazı yazdı. 1851' de, bir tefeci tarafından sahtekârlıkla suçlanınca, Amerika'ya sığındı.



İsveç romantizminde ayrı bir yeri olan eserlerinin başlıcaları "Yaban Gülü Kitabı" adı altında toplanmıştır. İçinde; tarihî romanlar (Kraliçenin Tacı), hikâyeler, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]oyunları (Ramido Marinesco), denemeler (İsveç Fakirliğinin Önemi) ve şiirleri vardır.

Diğer [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]; "Amalia Hillner (1840)", "Gabriele Mimanso (1841)", "Smoland'da Üç Hanım (1842)".

İhtiraslı ve kabına sığamayan bir yaratılıştaydı. Şiirleri, toplum reformu projeleri, "kara romanları" veya tiyatro oyunlarıyla romantik ve mistik bir yazar olan Almqvist, İsveç'in ilk gerçekçi romancılarından biridir.

Bazı "pedagoji" yayınları ve kendine has bir müzik eseri de olan Carl Jonas Almqvist, 1866' da Bremen'de öldü.



Brittle bunu beğendi.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]<> [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı Yap
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:20.

IRCForumu.Org

IRC dünyasının buluşma noktası. Sohbet, bilgi ve eğlence burada!