IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Sağlık Haberleri Güncel Sağlık Haberleri.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Ekim 2022, 10:05   #1
Kayıtlı Üye
Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart ABD'de Yapay Olarak Koronavirüs Mutantı Oluşturuldu



ABD'de Boston Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, koronavirüsün hibrit bir versiyonunu oluşturdu. Araştırmacılar, virüsü daha da ölümcül hale getirmekle suçlandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Boston Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, omicron spike proteinini orijinal SARS-CoV-2 virüsüne bağlayarak koronavirüsün omicron varyantının farklı bir mutantını oluşturdu.

Laboratuar fareleri, ortaya çıkan mutant ile enfekte edildi. Hayvanların yüzde 80'i öldü, bu nedenle yapay virüsün, tek bir deneysel fareyi öldürmeyen orijinal omicron mutantından daha ölümcül olduğu ortaya çıktı.

Sonuç ürkütücü görünse de, yapay olarak oluşturulan hibrit varyantın, Vuhan'dan gelen orijinal koronavirüsten daha evcil olduğu ortaya çıktı. Orijinal koronavirüs, tüm enfekte deney farelerini öldürdü.

Deney ile araştırmacılar, omicron varyantının önceki koronavirüs suşlarına karşı geliştirilen bağışıklık korumasından aşılama yoluyla veya doğal olarak nasıl kaçabildiğine ve daha küçük bir oranda hala ciddi semptomlara neden olmasının nasıl mümkün olduğuna dair bir cevap almak istedi. Araştırmacılara göre, omicron varyantının mutant spike proteini bağışıklıktan kurtulmaya yardımcı oluyor, ancak enfeksiyonun daha az şiddetli olmasından sorumlu değil.

Araştırmacılar suçlandı

Boston Üniversitesi araştırmacılarına karşı dünya basınında da çeşitli haberler yer aldı. Örneğin İngiliz Daily Mail, daha da tehlikeli bir virüs oluşturduklarını bildirdi. Üniversite suçlamaya bir açıklamayla yanıt verdi: "Yazdıkları gibi, birçok kişi çalışmaları yanlış yorumladı çünkü belirli bir fare türü üzerinde yaptıkları araştırma virüsün üremesini daha az tehlikeli hale getirdi."


Kaynak ; EnSonHaber/Sağlık
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:19.