IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Ocak 2023, 16:37   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sigaranın beyin üzerine zararları

Sigaranın beyin üzerine zararları


Sigara içmenin insan beynine olan en önemli zararı inme geçirmeyi kolaylaştırmasıdır. İnme, beyni besleyen damarların tıkanması veya yırtılarak kanaması sonucunda beynimizin hasar gördüğü, ölüm veya sakatlık (felç) ile sonuçlanan bir tablodur. Hipertansiyon varlığı da insanda inme için risk oluşturmaktadır. Ancak İsveç’te yapılan bir araştırmada hipertansiyonları olmadığı halde inme geçiren on binin üzerinde hastanın %39’unun sigara içtiği saptanmıştır.


Hem aktif, hem de pasif sigara içen kişilerde tüm baş ağrıları daha çok görülmektedir. Bunamaya yol açan Alzheimer Hastalığı sigara içenlerde daha fazla görülmekte ve sigara içmeyenlere oranla daha hızlı seyretmektedir.
Öte yandan toplumda sigara içmenin Parkinson Hastalığı’ndan koruduğuna ilişkin yanlış bir inanış bulunmaktadır. Tam tersine Parkinson hastalarının ebeveynlerinde sigara içme oranının yüksek olduğu görülmüştür. Sigara içmek Epilepsi hastalarında nöbet geçirme riskini 2.5 kat arttırmakta, geçirilen bu artmış sıklıktaki epileptik nöbetler de hastanın beyin fonksiyonlarını olumsuz etkilemekte ve hayatını tehdit etmektedir.
Sigara içmek kasları kontrol eden sinir hücrelerinin erimesiyle seyreden, ilerleyici sakatlık ve ölüme yol açan Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığının da gelişiminde rol oynar
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:52.