IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2022, 11:59   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kolon kanseri tedavi yöntemleri nelerdir?

Kolon kanseri tedavi yöntemleri nelerdir?

Kolon kanseri tedavisi için kansere dönüşme ihtimali olan polipler, kolonoskopi yöntemi ile alınır. Kanser ileri bir evreye gelmişse, cerrahi işlem zorunlu hale gelir. Tümörün olduğu kısım çıkartılır. Hastalığın komşu bölgelere yayıldığı durumlarda ise kemoterapi uygulanmaktadır. Kanser metastaz yapmışsa, tedaviye devam edilerek, hastanın yaşam süresi uzatılmaya çalışılır.

Kolon kanserinden korunma yolları
Lifli besinlerin bol miktarda tüketimi, kalsiyum ve D vitamini alınması, fazla kilolardan kurtulup, spor ve egzersiz yapılması önemlidir. Ayrıca 50 yaşından itibaren düzenli olarak tarama testlerinin yaptırılması, olası hastalık riskinin erken zamanda saptanarak, başarılı şekilde tedavi edilmesi için gereklidir.

Kolon Kanserinde Kimler Risk Altında?
Bilimsel araştırmalara göre kolon kanseri, 50 yaş üzeri bireylerde daha sık görülür. Ancak ailesinde kolorektal kanser öyküsü bulunan bireylere hangi yaşta olursa olsun risk altında oldukları için düzenli olarak kontrollerini yaptırmaları önerilir. Protein ağırlıklı beslenenlerde de kolon kanseri riski daha yüksektir. Bazı araştırmalar D vitamini eksikliği bulunan kişilerde kolon kanseri görülme riskinin arttığını göstermektedir. Kolon kanserinde risk altında olan bir diğer grup da diyabet hastalarıdır. Yapılan araştırmalar, diyabet hastalarında kolon kanseri gelişme riskinin daha yüksek olduğunu gösterir.

Kolon Kanseri Genetik midir?
Kanser, hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması neticesinde ortaya çıkan bir hastalıktır. Hücrelerin kontrolsüz çoğalmasında çoğu zaman hücrelerde meydana gelen bir DNA bozulmasının etkisi vardır. Bu nedenle diğer kanser türlerinde olduğu gibi kolon kanseri de ailesinde kolon kanseri tanısı olan bireylerde daha yaygın görülür.

Kolon Kanseri Cinsiyete Bağlı mıdır?
Bilimsel araştırmalara göre erkeklerin kadınlara oranla kolon kanserine yakalanma riski daha fazladır. Kolon kanserinin cinsiyete göre dağılımı incelendiğinde ise kolon kanseri erkeklerde üçüncü, kadınlarda ikinci en çok görülen kanser çeşididir.

Kolon Kanseri ile Rektum Kanseri Aynı Şey midir?
Kolon ve rektum, kalın bağırsağın parçalarıdır. Her ikisi de farklı yapılardır. Ancak kolon ve rektum kanserinin belirtileri, tanı yöntemleri, tedavi yöntemleri ve risk faktörleri birbiri ile benzerlik gösterir. Kalın bağırsağın parçalarından olan bu organlarda görülen kanserlere kolorektal kanserler adı verilir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:44.