IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2022, 20:13   #1
MaquSa Limanı
MaquSa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sağlıklı Yaşam İçin Altın Öğütler Nelerdir?

Sağlıklı Yaşam İçin Altın Öğütler Nelerdir?
Peki sağlıklı bir yaşam sürmek ve yaşam kalitesini yüksek tutmak hastalıklara karşı korunmak ve bununla birlikte mutlu olmak için neler yapılabilir?
Elbette yapacak binlerce şey sayabiliriz ama ben sizin için biraz bilgimle biraz hayat tecrübemle birlikte birkaç öneri sıralayacağım.

1- İhtiyacınız kadar gıda tüketin..
Tokken yiyecek kovalayan tek canlı insan oğlu değil ama tokken yemeye devam eden tek canlı insan. İhtiyacınız kadar yemenin ötesinde yediğiniz her şey size hastalık ve mutsuzluk olarak dönmektedir evet can boğazdan gelir ancak boğazdan çıkar ne aç bırakın kendinizi nede karnınızı şişirin.

2- Her gıdadan alın..
Allah her gıdayı insanlığın faydası için yaratmış. Ne proteinden kaçın ne karbonhidrattan, ekmek de yiyin süt de için, sebze de tüketin et de hepsine ihtiyaç var birinden vazgeçerseniz onun eksikliği diğerini abartırsanız onun fazlalığı sizi hasta ve mutsuz eder.

3- Tuz ve şekeri azaltın..
Tuz ve şeker vücut için vazgeçilemez fakat kesinlikle kontrollü bir şekilde ihtiyaç kadar, doğal olarak tüketilmesi gereken gıdalar.

4- Az uyumak - Doğru uyumak..
Az uyumak kadar çok uyumak da zararlı. Doğru uyku için herkesin farklı yöntemi olabilir fakat kesinlikle sağ tarafın üzerine yatmak gerek kalbi sağda olanlar sol tarafına yatacak uyurken kalbin üzerine yatılmaz. Vücut saatini geçirmemek ve uykuya direnmemek de önemli.
(KONU ALINTIDIR.)
________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:15.