IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2022, 13:06   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bogaz Kurulugu Neden Olur? Bogaz Kuruluguna Ne Iyi Gelir?

Kuru bogaz, cignemeyi, yutmayi, konusmayi zorlastiran, bogazda takilma ya da toz varmis hissine neden olan bir semptom olarak degerlendirilir. Bogaz kurulugu, birtakim farkli sIkayetlerle birlikte goruldugunde ust solunum yolu enfeksiyonunu, alerjiyi ya da sindirim sistemiyle alakali bir sorunu isaret edebilecegi gibi oldukca onemsiz gecici bir rahatsizlik da olabilir. Ozellikle kis aylarinda kuru bir bogazla uyanmak soguk alginligini akla getirse de sIkayetlerinizi iyi takip ederek hekim destegine ihtiyaciniz olup olmadigini anlamaniz mumkun. Bogaz kurulugu hakkinda detayli bilgi edinmek ve daha iyi hissetmenizi saglayacak ipuclarini ogrenmek icin okumaya devam edin.



Bogaz Kurulugu Neden Olur? Bogaz Kuruluguna Ne Iyi Gelir?
Bogazdaki kuruluk hissinin nedenini bulmak icin oncelikle en yaygin gorulen hastalik disi etkenleri gozden gecirmek gerekir. Basit bir neden gibi gorulse de bogazdaki kurulugun en olasi sebeplerinden biri dehidrasyondur. Yeteri kadar sivi tuketmediginizde bogazinizda kuruluk meydana gelir. Kurulukla birlikte koyu idrar rengi, artan susuzluk hissi ve yorgunluk, dehidrasyonu isaret eder.

Hava kirliligi, duman ve kimyasal maruziyeti, bogaz yuzey dokusunun zarar gorerek tahris olmasina ve kuruluga neden olabilir. Uzun sure cok konusmak ya da bagirmak da hastalik disi nedenler arasinda sayilabilir. Bu etkenler sonucu kuruluk sIkayeti yasiyorsaniz bogazinizi bir sure dinlendirebilir, gerekirse yumusatmak icin bitki cayi, pastil gibi destekleyicilere basvurabilirsiniz.

Kuru hava ve agiz acik uyumak da bogaz kurulugunun yaygin sebepleri arasinda yer alir. Ozellikle kisin kalorifer, soba ve klimalar ortamdaki nem oraninin azalmasina neden olur. Ayrica farkli yapisal faktorler ya da burun tikanikligi nedenleriyle agiz acik uyumak da bogazda kuruluga yol acar.

Bogaz kurulugu sIkayeti yasiyor fakat yukarida saydigimiz faktorlerin hicbiri sizin durumunuza uymuyorsa ve kasinti, tahris, oksuruk, ses kisIkligi gibi farkli semptomlarin varligi soz konusu ise bir hastalik varligindan suphelenebilirsiniz. Ozellikle mevsim gecislerinde ve kis aylarinda sIklikla gorulen grip ve soguk alginligi gibi enfeksiyonlar bogazda kuruluga yol acar. Bunlarin disinda alerji ve gastroozofogal reflu hastaligi da bogazi tahris ederek kuruluk hissi olusmasina neden olabilir.


Sivi destegi alin.
Bogazi nemli tutmak icin su, meyve suyu ve bitki cayi gibi icecekleri gun icinde sIk tuketmeye calisin.

Ideal nem oranini koruyun.
Ozellikle kis aylarinda ortam nemi duser. Yuzde 40’in altina dusen nem orani bogaz kuruluguna, burun tikanikligi ve nefes almada gucluge neden olur. Ev ici nem oranini yuzde 50-60 uzerinde olmasina dikkat edin. Bilhassa uyku sirasinda ideal nem oranini korumak icin oda nemlendiricisi kullanabilirsiniz.

Sicak dus alin
Bogaz kurulugu farkli nedenlerle ortaya cikan bir semptomdur. Bu semptomun yaratmis oldugu rahatsizligi gidermek icin sicak banyonun buharindan yardim alabilirsiniz. Buhar bogazi nemlendirip rahatlama hissi sunar.

Bogazinizi yumusatin
Bogazin kurumasi, yutkunmayi, konusmayi ve hatta rahat nefes almayi bile guclestirir. Bogazda tikaniklik ve toz hissine neden olur. Kurulugu kisa surede gidermenin en etkili yolu bogazi yumusatmaktir. Bunu hizli sekilde yapmak icin bogaz pastili kullanabilirsiniz. BagisIklik sisteminin normal fonksiyonuna katkida bulunan C vitamini ve cinko icerikleri ile propolisli pastil kullanimi bogaz kurulugunun hafifletilmesine yardimci olur.

Stresten uzak durun
Bogaz kurulugu stres kaynakli olabilir. Stres ve sinirlilik hali, tukuruk uretiminin azalmasina neden olur. Dil ve bogazda kuruluk meydana gelir.

Bogaz Kurulugunda Kacinmaniz Gerekenler

Uzun sure konusmak, bagirmak ya da sarki soylemek sIkayetlerin artmasina yol acar.
Tutun ve alkol kullanimi, bogaz tahrisini arttirir. Ayrica tukuruk uretimini etkileyerek kurulugu tetikler.
Asitli icecekler, yanma ve kuruluk hissini gecici olarak ortadan kaldirip rahatlama hissi verse de bu durum cok kisa surelidir. Asit, bogaz dokusundaki irritasyonun artmasina yol acar.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:32.