IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2021, 12:59   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mentoplasti (Cene Estetigi) Hakkinda Bilinmesi Gerekenler

Cene sekillendirme operasyonu veya cene estetigi olarak bilinen mentoplasti, elmacik kemiklerinin belirginlestirilmesine yardimci olurken, cene cizgisini sekillendirir nitelikte ir operasyondur. Elmacik kemiginin belirginlestirilmesi her ne kadar makyaj golgelendirilmesi ile saglanabilse de, cenenin sekillendirilmesi icin genelde operasyon ihtiyaci dogmaktadir.
Mentoplasti, cene bolgesindeki ameliyati ifade ederken, yuz plastik cerrahlari tarafindan hastanin ihtiyaclarina tam olarak uyarlanabilir bir cerrahidir. Bu tip cerrahi, implantlarla veya kemigin konumunu degistirerek cenenin ileriye veya asagiya dogru projeksiyonunu artirmak icin kullanilabilir. Mentoplasti, ayrica kemigi tiraslayarak cenenin cikintisini azaltmak icin de yapilabilir.
Ayrica mentoplasti boynun gorunumunu degistirmeye yardimci olabilir. Cene yapisini begenmeyen veya farkli nedenlerden dolayi cene yapisi bozulanlar icin uygulanan bu cerrahide guclu bir cene profili olusturulabilirken, boynun daha uzun gorunmesini ve submental acinin daha derin gorunmesini saglayabilir. Uygun sekilde cikintili bir cene, ayni zamanda, cildi fiziksel olarak daha kucuk bir ceneye sahip birine gore daha fazla one cekerek, gidik gibi yaslanma belirtilerini geciktirerek genc gorunume kavusmaya yardimci olabilir.

Mentoplasti Nedir?
Mentoplasti aslinda ceneyi ve cenenin yuzun geri kalaniyla iliskisini degistiren tum ameliyatlari tanimlayan semsiye bir terimdir. Hastalar, az gelismis bir cene veya ceneyi hacimsel olarak gelistirmek icin mentoplasti cerrahisine ihtiyac duyabilirler. Bununla birlikte, tedavinin genel prensibi, diger yuz ozellikleriyle oranti ve dengeli olacak sekilde yuzdeki uyumu iyilestirmektir.
Mentoplasti (Cene Estetigi) Hakkinda Bilinmesi GerekenlerMentoplasti en yaygin olarak cene buyutme veya cene implanti ameliyatini tanimlanirken, daha belirgin bir cene profili ve belirgin bir cene hatti olusturmak icin yapilabilir. Mentoplasti, dusuk veya uyumsuz gorunen bir cene goruntusunu iyilestirebilirken, ayrica yuvarlak bir yuz ve boynu daha iyi gosterebilir. Ozetle servikumental acinin (boyun/cene birlesimi) tanimini iyilestirebilir.
Cene implanti takilarak cene buyutulebilirken, cene implantlari ya kati silikondur ya da gozenekli polietilendir (sentetik bir malzeme). Implantlar, cenenin alt yuzeyindeki bir kesiden veya agizdan yerlestirilebilir. Mentoplasti ayni zamanda, hastanin kendi cene kemiginin ileriye veya asagi dogru projeksiyonunu artiran kaymali bir genioplasti gibi dogrudan cene kemigi uzerinde yapilan ameliyat anlamina da gelebilir. Ilave olarak, cikintiyi azaltmak icin cene kemiginin tiras edilmesini gerektirebilir.



Mentoplastinin Faydalari
Mentoplasti cerrahisini tercih edenler icin bir cok faydalari bulunurken, en belirgini cerrahi sonrasi kazanilan ozguven ve kendine olan sayginligin artmasi seklindedir. Mentoplastinin faydalari su sekilde siralanabilir;
• Yuzun profilini ve oranlarini dengelemeye yardimci olur,
• Cenenin projeksiyonunu artirir,
• Cenenin projeksiyonunu azaltir,
• Boyun gorunumunu iyilestirir,
Cene buyutmenin en buyuk yarari, yuz uyumu ve dengesi uzerindeki etkisidir. Geri cekik veya cekinik bir cenede, yuzun alt kismi orantisiz bir sekilde kucuk veya eksIk gorunur. Cenenin cikintisini arttirmak, tum yuzu daha iyi bir dengeye getirir.

Mentoplasti icin Nasil Hazirlanilir?
Mentoplasti icin hazirlanmak, diger ameliyatlara hazirlanmaya benzer sekildedir. Ameliyattan 10 gun once aspirin veya ibuprofen turevi ilaclar kullanilmamali ve ameliyattan 10 gun oncesi alkol alimi sonlandirilmalidir. Ayrica ameliyat sonrasi iyilesmenin hizli olarak devam etmesi icin sigaranin cerrahiden oncesi birakilmasi da oldukca etkili bir yaklasimdir.

Mentoplasti Ameliyati Ne Kadar Surer?
Mentoplasti (Cene Estetigi) Hakkinda Bilinmesi GerekenlerMentoplasti ameliyati, ayaktan tedavi prosedurunde gelen hastaya ameliyathane ortaminda gerceklestirilir. Yaygin olarak intravenoz sedasyon altinda gerceklestirilirken azi cerrahlar genel anestezi altinda uygulamayi tercih edebilir. Cunku hastanin boylelikle tam olarak gevsemesi saglanabilirken, ameliyat sonrasi hastanin anestezi etkisi gecene kadar bekleme odasinda kalmasi gerekir. Ameliyat oncesi hastalar genellikle bir saat once hastaneye yatisi gerceklestirilir ve islem yaklasIk bir saat kadar surmektedir. Ameliyat sonrasi ise klinik veya hastanede yaklasIk 1 saati kadar bekletilen hastalar herhangi ters giden bir durum olusmadigi takdirde genelde taburcu edilirler.

Mentoplastiye Alternatifler
Mentoplastinin ameliyatsiz alternatifleri bulunurken, diger secenekler arasinda cene buyutme icin dolgu ve botox enjeksiyonlari veya ceneyi cevreleyen bolgedeki cildi sIkilastirmak icin lazer tedavisi yer alir. Ancak mentoplasti en kalici tedavi seklidir, cunku Hyaluronik asit dolgu malzemeleri cene icin gecici olarak hacim kazandirsa ve bircok HA daha kalici bir cozum gibi gorunebilse de maalesef gecici cozumler ureten tekniklerdir. Bu teknikler genelde orta veya belirgin olmayan cene yapisi bozukluklarinda enjekte edilebilir bir dolgu maddesi seklinde uygulanabilir. Bunun disinda cenede ve boyunda uzun vadeli kullanilabilecek kontur yapisi elde etmek cerrahi (cene implanti veya genioplasti) tercih edilir.

Mentoplastiye Potansiyel Yan Etkileri
Herhangi bir cerrahi prosedurde oldugu gibi, kanama, enfeksiyon ve gorunur bir cerrahi yara izi gibi cerrahiye ozgu riskler mentoplastide de bulunur. Bunun disinda nadir olarak cene ve alt dudak bolgesinde bir veya iki tarafta uyusma veya alt dudagin hareketinde gulumseme ile degisIklikler gorulebilir. Potansiyel yan etkileri en aza indirmek icin, uygulama dusunulen mentoplasti turunun nasil uygulandigi ve olasi riskleri hakkinda bilgi alinmali ve kisiye uygulanabilirligi tartisilmalidir. Yan etki riskini dusurmek icin submental bir kesi (cenenin altinda) ve cene implanti icin eldiven icinde bir cep olusturarak yapilmasi da goz onunde tutulmasi gereken faktorler arasindadir.

Mentoplasti Maliyeti
Mentoplasti (Cene Estetigi) Hakkinda Bilinmesi GerekenlerMentoplastinin maliyeti, cografi konuma, cerrahin egitim ve ogretimine, taninmisligina ve ne kadar mesgul olduklarina bagli olarak buyuk olcude degisebilir. Anestezi ve ameliyat ucreti dahil ortalama olarak 10.000 ila 15.000 dolar arasinda degisebilen bu ameliyat maliyeti cogu kisi icin oldukca yuksek kabul edilir.

Mentoplasti Sonrasi Bakim
Ameliyattan sonra hastalar genelde ilk gun kendini biraz yorgun hissederken, cenelerinde ilk 48 saat boyunca tutmalari gereken bir sIkistirma bandaji bulunur. Bu saatten sonra bandaji cikarip normal sekilde dus alabilirler. Bunun disinda bu operasyonu geciren kisilerin cene ve ust boyun bolgesinde hassasiyet derecelerine gore morluk gorulebilir. beklemelidir. Genellikle cene altinda dikisli kucuk (yaklasIk bir santimetre) bir kesi vardir ve bu dikisler ameliyattan yaklasIk bir hafta sonra alinir.
Bunun disinda bu cerrahiyi geciren cogu hasta ameliyatindan sonra hafif rahatsizlik hisseder. Ancak bu rahatsizlik durumu genelde narkotik olmayan agri kesici ilaclarla kontrol edilebilir duzeydedir. Ek olarak, bir hafta boyunca yumusak bir diyet ile beslenmesi onerilirken, cene bolgesinin darbeden korunmasi onerilir.
Ozet olarak incelendiginde mentoplastinin sonuclari genelde kalicidir. Baska yerde kullanilan ve degistirilmesi gerekebilecek diger implantlarin aksine, bir cene implanti proseduru basarili bir sekilde gerceklestirildiginde, nadiren ek cerrahi gerektirir. Mentoplasti kalici oldugu icin dogru cerrahi bulmak daha da onemlidir. Bu yuzden mentoplasti yaptirmaya karar vermeden once isinde uzman bir cerrah bulunmasi onemlidir. Boylelikle komplikasyonlari en aza indirilebilir. Ayrica, ameliyattan once ve sonra cerrahin talimatlarini mumkun oldugunca yakindan takip edilmelidir ve iyilesme doneminde eger bir seyin ters gittigi dusunuluyorsa uzmanla hemen iletisime gecilerek konu hakkinda bilgi verilmelidir.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:15.