IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Eylül 2021, 10:58   #1
Standart KONJENİTAL MÜSKÜLER DİSTROFİLER’DEKİ PROBLEMLER ve ÇÖZÜMLERİ

Kontraktürler: Eklemlerdeki kontraktürler, kaslar zayıfladıkça ilerler, fakat, eklemlerdeki hareket hızını korumaya yönelik düzenli fiziksel terapi, bu problemle savaşmaya yardımcı olabilir.
Belkemiği Kıvrılması (Skolyoz): Zayıf vücut kasları, omurganın eğriliğine veya belkemiğinin kıvrılmasına sebep olabilir, ve bunlar sırayla, hareketi kısıtlar ve nefes almayı zorlaştırır. Düzenli fiziksel terapi, belkemiği kıvrılmasının yavaşlamasına veya engellenmesine yardımcı olur, fakat neticede düzeltici ameliyat gerekebilir.
Kas Zayıflıkları: Bacak desteği veya tekerlekli sandalye, hareketliliğe yardımcı olarak neticede gerekebilir. Bir meslek terapisti, KMD’li hastalara günlük işlerini yaparken yardımcı olacak aletler hususunda en iyi yollarını gösterir.
Nefes Alma Yetersizliği: Nefes alma yetersizliği semptomları, sabah baş ağrıları, aşırı yorgunluk, uykusuzluk, zayıf veya yumuşak ses ve verimsiz öksürüktür. Nefes alma kaslarının (diyafram ve kaburga kasları) ileri seviyede ve şiddetli zayıflığı, nefes almayı engeller. Bu problemin çözümüne yönelik olarak, gece boyu süren ventilasyon cihazından, trakeostomi ameliyatına kadar birçok derecede seçenek vardır ve hastanın hayatta kalma süresini uzatır.
Öğrenme Yetersizlikleri: KMD’li birçok çocuk, önemli öğrenme yetersizlikleri veya zihinsel yavaşlığa sahip olabilir. Mümkün olan en erken başlangıçta özel eğitim programları, bir çocuğun öğrenme potansiyelini en üst seviyeye çıkarabilir.
Kriz ve Görme Problemleri: Uzmanlar, bu problemlere, çeşitli çözümler önerebilirler.
________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:44.