IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By YiLDiZ

 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2022, 14:03   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ergenlik Döneminde Danışmanlık Süreci Nasıl Başlar ve Nasıl Devam Eder?

Ergenlik dönemindeki çocuğunuz için psikolojik danışmanlık süreci hakkında bilgi almak istiyorsanız öncelikle dikkat etmeniz gereken temel konu çocuğunuzun rızasıdır.
Eğer çocuğunuz psikolojik bir destek alma konusunda bir talepte bulunmadığı gibi sizin de önerilerinizi reddediyorsa bu konuda kendisine ısrar etmemeniz daha uygun olacaktır.
Bu sayede hem iletişiminiz bozulmamış olur hem de çocuğunuzun ilerleyen dönemde fikrinin değişmesi ihtimalini sabote etmemiş olursunuz.
Çocuğunuz kesinlikle bu süreci rıza göstermiyorsa ebeveyn olarak siz yaşanılan problem ile ilgili neler yapabileceğiniz hakkında ebeveyn danışmanlığı alablirsiniz.
Eğer çocuğunuz psikolojik destek alma telebinde bulunuyorsa, önerilerinize olumlu bakıyorsa sürecin başında en önemsediğim konu ilk görüşmeye anne baba ve çocuklar şeklinde gelinmesidir. Evet çocuklar kısmı oldukça önemli. Aile sisteminin tamamını gördükten sonra probleme yoğunlaşmak çok daha hızlı ve sağlıklı ilerlemeyi sağlar. Bazı koşullar gereği bu her zaman mümkün olmasa da çoğu zaman randevu alınırken telefonda bu bilgilerin iletilmesini isterim ve ilk seans olmasa bile ilerleyen süreçler bir kez bu şekilde bir görüşme yapmakta fayda görürüm.
Ergenlik dönemindeki gençler için daha çok, akademik sorunlar, flört ile ilgili sorunlar, davranış problemleri, alkol, madde ve teknoloji bağımlılığı, sigara kullanımı, cinsel konular hakkında nasıl konuşulacağı hakkında ebeveyn desteği, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, aile içi iletişim problemleri, anksiyete, takıntı, sosyal fobi, özgüven, okul ile ilgili sorunlar, öfke, depresyon, kariyer danışmanlığı, yeme bozukluğu ve benzer konular hakkında randevu talep edilmektedir.

Ergenlik dönemindeki çocuğunuz için psikolojik danışmanlık desteği almak istiyorsanız, unutmamanız gereken en önemli konulardan birisi; psikolojik değerlendirme süreci ile tedavi sürecinin farklı aşamalar olduğudur.


alıntı
SosiN bunu beğendi.
________________






H u z u r . . .
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:42.