IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Mayıs 2022, 12:01   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yeme bozukluğu-Neden yemek yemeden duramıyoruz?

Daha az yiyip, daha çok hareket ettiğimizde kilo vereceğimizi bildiğimiz halde neden bunu başaramayız? Pazartesi büyük hevesle başlayan diyetler neden hafta ortası sonlanır? Kilo verdiren ilaçlardan, haftada 7 kilo zayıflatan diyetlere kadar olmayacak metotları neden denemeye devam ederiz? Araştırmalara göre, diyet yaparak kilo verenlerin %95inin, verdikleri kiloyu hatta daha fazlasını 5 yıl içinde geri alınmaktadır. Yemek yeme, düşünce ve duygularımızla doğrudan etkilenen bir davranış olduğuna göre, bu davranışı değiştirmek için diyetler yetersiz kalmaktadır.
Yeme Bozukluğundan Nasıl Kurtulabilirsiniz?
Kendinizi yemek yediğiniz için suçlayıp, etiketlemekten vazgeçin. Olumsuz etiket ve sıfatlar bizim olumlu davranış geliştirmemizi engeller ve o sıfatın esiri yapar.
İştahınızı kontrol edemiyor olmanız sizin iradesiz olduğunuzu göstermez. Yediğimiz yemeğin tadını ve lezzetini hissedecek yavaş seviyede, sakince yediğimizde, beynimize de doyma sinyalleri yollamış oluyoruz.
Kısıtlayıcı-zor diyetler yapmayın. Bunlar genellikle başarısızlıkla ve sonrasında aşırı yemeyle sonuçlanır. Çünkü herhangi bir şeyden yoksunluk ona daha fazla istememize yol açar.
Kontrolsüzce yemek yediğinizi farkettiğinizde, gerçekten aç olup olmadığınızı kontrol edin. Aç değilseniz, sizi yemeye iten duygu ve düşünceyi yakalamaya çalışın.
Fiziksel açlığın ötesinde, aç olmadığınız halde aniden başlayan yeme krizleri, özellikle enerji veren kalorisi yüksek yiyecekler tercih ediyorsanız duygusal açlık yaşıyor olabilirsiniz. Kilo veremiyor olmanızla ilgili altta yatan duygusal nedeni bulmadan kilo vermeniz imkansızdır.
Bu konuda bir psikologdan psikolojik destek almak, psikolojik tetikleyicilerin belirlenmesine ve çözülmesine yardımcı olacaktır.
Terapilerde kişiye özel programlarımızla, davranış değişikliği çalışmaları ile kişinin sağlıklı kiloya ulaşabilmesi için öncelikle; beslenme alışkanlıklarınızı inceler ve gerekli önerilerde bulunuruz. Neyi, ne zaman, ne kadar yediğinizin ve fiziksel aktivitelerinizin kaydını tutmak, yeme tetikleyicilerinin kontrolünü sağlamak, yavaş yeme gibi bilişsel davranışsal tekniklerle, kalıcı davranış değişikleri yaratmaya ve psikolojik farkındalığa yönelik tedavi uyguluyoruz.



alıntı
________________






H u z u r . . .
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:33.