IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2023, 01:11   #1
Standart Ramazan Ayında Çekilecek Tespih ve Zikirler

.RAMAZAN AYINDA ÇEKİLECEK TESBİH VE ZİKİRLER

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği bilgilerde Ramazan'da çekilecek tesbihlerle ilgili doğrudan bir bilgi yer almıyor. Ancak başkanlığın konuyla ilgili görüşü şu şekilde;



Kelime-i tevhid sözlük anlamı ile "Allah'ı birleme cümlesi" demektir. "Lâ ilahe illallah" sözünden ibarettir ve "Allah'tan başka ilah yoktur." anlamına gelir. Bu cümlenin ifade ettiği mana İslam'ın temel ilkesini oluşturur. Hz. Peygamber (s.a.s.), "Kıyamet gününde benim şefaatim sayesinde en mutlu olacak insan, kalbinden içtenlikle, Lâ ilâhe illallah diyendir" (Buhârî, İlim, 33; Rikâk 51) buyurmuştur.



Zikir, hatırlamak ve hatırlatmak demektir. Kelime-i tevhidi zikir olarak okumak, okuyana ve dinleyenlere Allah'ı hatırlatacağı için sevap kazandıran bir ameldir, zikirlerin en güzelidir. Resûlullah (s.a.s.), "En faziletli zikir 'Lâ ilahe illallah'; en faziletli dua da 'Elhamdülillah' demektir." (İbn Mâce, Edeb, 55) buyurmuştur.



RAMAZANIN İLK GÜNÜ NE YAPILIR?

Ramazan ayı zikir ayı olarak bilinmektedir. Bu ay içinde çekilecek tesbihlerin faziletleri her daim hatırlatılmaktadır. On bir ayın sultanı olan bu mübarek ayda her ibadet daha faziletli sayılmıştır. Buna göre Ramazan ilk on günü çekilecek zikir şöyle:

"YA ERHAMERRAHİMİN" - GÜNDE 100 DEFA - (EY İMAN EDENLERİN EN MERHAMETLİSİ)



Ramazanın 11. ve 20. günleri arasında: 100 defa - YA GAFFAREZ ZÜNÜ (Ey günahları bağışlayan)

Ramazanın 21. ve 30. günleri arasında: 100 defa - YA ATİKARRİKAB (Ey iyileri koruyan)

RAMAZAN AYINDA ÇEKİLECEK TESBİHLER

Ramazan ayında her pazartesi günü gün boyunca her ibadetin ardından "La havle vela Kuvvete illa billa hüvel aliyhül azim" ( Bütün güç ve kuvvet yalnızca Allah'ın yardımıyla elde edilir.) tespihi çekilmelidir. Her pazartesi mutlaka bin defa çekilmesi gereken zikir olduğunu söylemek mümkündür.

Her salı günü 100 defa olacak şekilde "Cezallahü anna Muhammeden sallallahü Teala Aleyhi ve sellem ma hüve ehlül" ( Allah bize Hz. Muhammed'e layık olma mükafatı versin.) salavatı çekilmelidir

Alıntıdır.
________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:23.