IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Radyo Extra Sanal Radyoculuk hakkında aradığınız her türlü bilgi, makale ve sunumlara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 Post By Mahrez

 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2021, 13:43   #1
NCL
Mahrez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sam 2 , 4 , 5 Kapanma Sorunu hak.

Sam Broadcaster kapanma sorunu genellikle, yayını aldıktan 8 – 15 dakika sonra gerçekleşiyor. Sorun, Sam 2 kapanıyor, Sam 4 kapanıyor, Sam 5 kapanıyor… şeklinde, neredeyse tüm Sam sürümlerinde ortaya çıkıyor. Ancak, bu problem ile her bilgisayarda karşılaşılmıyor. Yani aynı Sam sürümünü, örneğin Sam 5’i kullanan 10 kişiden 2 tanesi, Sam 5 kapanıyor diyebiliyor. Bu durum hem işletim sistemi ve Sam uyumsuzluklarına; hem de Sam’in diğer programlarla çakışmasına bağlı olarak gerçekleşiyor. Çünkü Sam, tek başına çalışan bir program olmayıp, beraberinde Mysql ya da Firebird ile birlikte geliyor.

Peki Sam BroadCaster kapanma sorunu nasıl giderilebiliyor? Sorunun Firebird ya da Mysql ile alakalı olduğunu her şeyin öncesinde belirtelim. Mysql, Firebird!e göre çok daha az hata veriyor. Dolayısı ile yapmanız gereken işlem, Firebird’i kaldırıp Mysql kurmak olabilir. Ancak Mysql’in kurulumunun biraz teknik bilgi gerektirebileceğini de belirtelim. Yine de sürekli ilerlemek sureti ile kurulum işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ya da, Firebird daha pratik derseniz, hem Firebird’i, hem de Sam’i kaldırıp yeniden kurmayı deneyerek Sam BroadCaster kapanma sorununu çözebilirsiniz.

Merak edenler için kısaca, Mysql kurulumundan söz edelim. Zor olsa da denemek isteyebilir ve Sam BroadCaster kapanma sorununu gidermek isteyebilirsiniz. İlk olarak, biraz önce de belirtmiş olduğumuz gibi, sürekli ilerlemek sureti ile Mysql’i server olarak bilgisayarınıza kurun. Sonrasında karşınıza çıkacak olan Configure ekranında bir şifre girin. Bu şifre root için olacaktır. Root, sizin, sözde kurmuş olduğunuz servere; yai Mysql’e en yetkili kişi olarak girişinizi sağlayacaktır. Bu nedenle, Sam’in Mysql ayarlarını yaparken de root password olarak, aynı şifreyi kullanmanız gerekecektir.

Sam’de Mysql ayarlarına ulaşabilmek için, database ayarlarından Mysql’i seçmelisiniz. Bu noktada Defult ayarı değil, Speciyf Custom Settings’i seçmeniz gerektiğini de unutmamalısınız. Bu noktada karşınıza bir pencere çıkacak. Bu pencereye sadece, Mysql’i kurarken girdiğiniz root şifresini gireceksiniz. Sonrasında diğer ayarlara dokunmadan Next’e tıklayın. Zaten bu adımların sonrasında Sam Mysql’i kullanmaya başlayacak ve Sam BroadCaster kapanma sorunu muhtemelen çözüme kavuşmuş olacaktır.


Sam 2 kapanıyor, Sam 4 kapanıyor ya da Sam 5 kapanıyor sorunlarını yaşarken, Mysql değil de Firebird’i Sam kurulumunda kullanmış iseniz, ilk olarak reconfigureyi çalıştırmanız gerektiğini de hatırlatalım. Mysql dönüştürme işlemlerine sonrasında başlamalısınız. Reconfigure dosyasına şuradan ulaşabilirsiniz:
C:\Program Files (x86)\SpacialAudio\SAMBC

Sorununuzun çözümünden sonra yayınlarınıza keyifle devam edebilirsiniz.


Keyifli forumlar , sevgiler.
OdunAdam ve IkRa bunu beğendiler.
________________

"Fark etmek acıydı ama gerekliydi."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:15.