IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By EzeL

 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2022, 15:19   #1
Kayıtlı Üye
EzeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hz.Ali r.a Hayatı



Hz. Ali Kimdir?


Hz. Ali, dört halifeden sonuncusu ve örnek alınan ilk Müslümanlardan birisidir. Yaptığı mücadele, yaşayış şekli ve ibadetleri her Müslümana örnek olmuş birisidir. Hz. Ali'nin 601 yılında Mekke'de doğduğu düşünülmektedir.

Hz. Ali​​​​​​'nin asıl adı ise Ali bin Ebu Talip olarak bilinmektedir. Yaşadığı dönemden bugüne kadar etkisi devam eden Hz. Ali doğru yolda ilerleyerek örnek bir Müslüman olmayı başarmıştır.


Hz Ali'nin Hayatı, Halifelik Dönemi ve Sözleri


Hz. Ali, Mekke'de dünyaya geldikten sonra iyi huylu ve ahlaklı birisi olarak tanınmıştır. Bu özelliklerden dolayı kendisine birçok lakap verildiği bilinmektedir. Bu lakaplardan en çok dikkat çekeni ise Şah-ı Velayet ve Sultanu-l Evliya olmuştur.


Hz. Ali Peygamber Efendimizin (SAV) amcası olan Ebu Talib'in oğludur. Bu yüzden Hz. Ali ve Peygamber Efendimizin dedesi aynı kişidir. Ayrıca Hz. Ali, Peygamber Efendimizin damadı olarak bilinmektedir.


Hz. Ali, Hz. Osman'ı ardından halife olarak görev yapmaya başlamıştır. Peygamber Efendimizin yolundan giden ve İslam'dan ayrılmayan Hz. Ali birçok mücadele vermiştir. Bu mücadelenin amacı ise İslam'ın yayılmasını sağlamaktır.


Hz. Ali'nin Sözlerinden Örnekler


1. Dil pek keskin bir kılıçtır. Kan akıtmadan can yakar.


2.Ahlakını güzelleştir ki, Allah hesabını hafifletsin.


3. Ayıbın en büyüğü, sende olan bir ayıpla başkasını kınamandır.

Hz. Ali Nasıl Vefat etmistir?


Hz. Ali halife olduktan sonra bir kesim bunu kabul etmemiştir. Bu yüzden Hz. Ali'nin hayatı tehlikeye girmeye başlamıştır. Buna rağmen Hz. Ali yolundan dönmemiştir. Hakem olayının ardından Müslümanlar gruplara ayrılmıştır ve Hz. Ali kufe mescidinde suikast yapılarak 661 yılında şehit edilmiştir.

Hz. Ali her zaman haksızlıklar karşısında ayakta durmuştur. Güzel ahlakı ile de bilinmektedir. Hz. Ali ilk Müslüman olan kişiler arasında yer almaktadır. Hz. Ali'nin adalet ve haksızlık ile ilgili pek çok sözü bulunmaktadır.

Hz. Ali Sözleri Nelerdir?

Hz. Ali yaşadığı olaylar ile ilgili her zaman konuşulmaktadır. Bunun yanında birbirinden anlamlı sözleri de günümüze kadar ulaşmıştır. Hz. Ali, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) amcasının oğludur. Bununla birlikte aynı zamanda da damadıdır.

Hz. Ali çok bilgili ve kuvvetli olmasına karşın söylediği sözlerde asla kendini övmez. Bunun yanında Hz. Ali (r.a) savaşta da çok cesur olması ile bilinirdi. Hz. Muhammed'in (SAV) bir savaş esnasında kurtulmasına vesile olmuştur. Bunun üzerine Hz. Muhammed (SAV) "Ali'den üstün yiğit, Zülfikardan keskin kılıç yoktur" demiştir.

Hz. Ali dördüncü ve sonuncu halifedir. Müslümanların hürmet ettiği manevi kişilerden biridir. Hz. Muhammed'e (SAV) ilk inanan kişilerden biridir. Her zaman cesaretli ve bilgili olması nedeni ile toplumda çokça saygı görmüştür. Hz. Ali, Allah'ın aslanı ismi ile de bilinmektedir.


Hz. Ali'nin Adalet, Haksızlık, Doğruluk ve Sabır Üzerine Güzel Sözleri Nelerdir?

Hz. Ali'nin adalet ve doğruluk ile ilgili pek çok sözü bulunmaktadır. Günümüzde bile bu sözler insanlara yol göstermektedir.

Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.

Özrü tekrarlamak, günahı hazırlatır.

Ayıpların en büyüğü sendeki ayıp ile başkasını kınamandır.

Dili tatlı olan kişinin kardeşi de fazla olur.

Sırrı iki kimseden başkası bilmemelidir. Sen ve Rabbin

Sırlarını başkalarına anlatıyorsan, başına gelecek belalara da razı ol

İnsana faydası olmayanı ölülerden sayın

İnsanın güzel karakteri güzel yüzünden daha uzun ömürlüdür

Ahlakını güzelleştir ki Allah hesabını hafifletsin

Dünyada iki kişinin rızasını almak adına hırslı ol. Bunlar annen ve baban uzerine dusen gorevleridir...
Yâde bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:07.