IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Pasta Börek Tarifleri (https://www.ircforumu.org/pasta-borek-tarifleri/)
-   -   Puf Poğaça Tarifi (https://www.ircforumu.org/pasta-borek-tarifleri/8795-puf-pogaca-tarifi.html)

Ecem12 01 Ağustos 2021 21:46

Puf Poğaça Tarifi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bulutlar Bile Kıvamını Kıskandı: Puf Poğaça Tarifi

Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1
su bardağı
ılık su
1
su bardağı
ılık süt
1/2
su bardağı
eritilmiş margarin
1
yemek kaşığı
kuru maya
2
yemek kaşığı
toz şeker
1
adet
yumurta beyazı
1
tatlı kaşığı
tuz
5
su bardağı
un
Üzeri için:
1
adet
yumurta sarısı
1
yemek kaşığı
susam
1
yemek kaşığı
çörek otu

Puf Poğaça Tarifinin Püf Noktası
Güzelce kabarmış bir poğaça için dikkat etmeniz gereken en öenmli püf noktası, hamurunu hazırladıktan sonra mayalanması için ılık bir yerde bekletmek ve içerisine koyacağınız yumurtanın oda sıcaklığında olmasıdır.

Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, toz şeker ve kuru mayayı alın. Bir kaşık yardımıyla karıştırarak, mayayı tamamen eritin.
Üstüne yumurta beyazını, tuzu ve eritilmiş margarini ekleyin ve güzelce karıştırın.
Ununu eleyerek ve azar azar ilave ederek güzelce yoğurun, ele yapışmayan ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamurun üstünü streç filme örtün ve ılık bir yerde yaklaşık 40 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanmış olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
Bu şekilde 10 dakika daha mayalanması için bekletin ve ardından yumurtanın sarısını çırpıp, bir fırça yardımıyla poğaçaların üstüne sürün.
Susam ve çörek otunu da serptikten sonra, önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakın. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.