IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2022, 14:46   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Soğan böreği

SOĞAN BÖREĞİ

•MALZEMELER

•Hamur için

•3 su bardağı un
•1 yumurta
•1 kahve fincanı zeytinyağı
•1 çay kaşığı toz şeker
•Tuz

•İç malzeme için;

•500 gr soğan
•30 gr tereyağı
•2 yumurta
•1 tatlı kaşığı sirke
•1 çay kaşığı anason
•Yarım tatlı kaşığı tarçın
•Tuz
•karabiber

•Hamur aralarına sürmek için;

•80 gr eritilmiş tereyağı


YAPILIŞI

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırın.

Yumurta, tuz ve toz şekeri ilave edip pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru 4 eşit bezeye ayırıp üzerini bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin.

Soğanları temizleyip doğrayın. Tencereye alıp kaynar suda haşlayıp süzün. 330 gr tereyağını tavada eritin.

Anasonu ekleyip karıştırın. Soğanı ilave edip kısık ateşte 15 dakika soteleyin.

Yumurtaları bir kapta çırpın. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Sirkeyi soğanlı karışımın üzerine gezdirerek dökün.


Çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştırın. 1- 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

Hamur bezelerini un serpilmiş zemine alıp yufka büyüklüğünde açın. Açtığınız 2 yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürerek yağlanmış fırın tepsisine üst üste yerleştirin.

Üzerine iç malzemeyi yayıp tarçın serpiştirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak tepsiye yerleştirin.

Dışa taşan kenarları içe doğru kıvırıp kalan yağı tekrar ısıtın ve hamurun üzerine fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
Dilimleyip ılık servis yapın.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:27.