IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By ESinti
  • 1 Post By KuzenKit

 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2022, 21:32   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çarşaf böreği


Çarşaf böreği

İçi için malzemeler

500 gram ıspanak
250 gram beyaz peynir
1 adet iri boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1-2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Biraz karabiber


Katlara sürmek için

1 su bardağı ve yarım bardak daha sıvı yağ.

Hamuru için

2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un, kullandım (miktar değişebilir dikkat)
Su bardağı ölçüm 220 ml


Yapılışı

Ispanakları küçükçe doğrayıp, ezilmiş beyaz peynirini, yağını, baharatlarını ve minik doğranmış soğanı katıp iç harcını karıştıralım.
Sonra tüm malzemeyi karıştırıp hamurumuzu yapalım. Hamurumuzun kıvamı, yumuşacık, biraz ele yapışır tarzda olmalı. Hamuru çok iyice 5-6 dk yoğuralım. Daha sonra biraz un serptiğimiz tezgaha alalım. 2-3 dk da tezgahta unla çitiler tarzda yoğuralım.
Eşit şekilde 10 bezeye bölelim. Bezeleri bolca un serpilmiş yere aralıkla dizip üzerlerini örtelim. 10 dk dinlendirelim.
Tezgaha bolca un serpip bezeleri sırayla servis tabağı boyutunda açalım. Bütün bezeler bitince, büyük boy borcam içine 5 kaşık sıvı yağ döküp, fazla unu çırpılmış ilk hamuru tabana koyalım.
Üzerine 3-4 kaşık daha yağ döküp elle bulayalım. Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp bitirelim. En üstede kalan yağı döküp 1 su bardağı yağımızı bitirmiş olalım.
Streç filmle kaplayıp, 30 dk dinlendirelim. Sonra kalan yarım bardak yağdan, alıp tezgahı bolca yağlayalım.
İlk hamuru alıp sündüre çeke hamuru zar gibi incecik açalım. Üzerine az yağ gezdirelim. Kenarlardan kesip kalın yerleri çıkaralım.
Hamurun ucundan 4 parmak katlayıp üzerine iç harçtan yayalım. Rulo şekilde iterek saralım ve yağlanmış 36 cm lik tepsinin ortasından kıvırarak dolayalım (çok sıkı sarmayınız)
Tüm tepsi dolunca bardakta kalan yağdan üzerlerine sürelim ve önceden ısınmış alt üst ayarda alttan ikinci rafta, ilk 15 dk 200°’de pişirip, sonra ayarı, 180° ye düşürüp 30-40 dk kızarana dek pişirelim.


Afiyet olsun

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] buyurun

~alıntıdır~
KuzenKit bunu beğendi.
 
Alt 06 Ekim 2022, 23:24   #2
Founder
KuzenKit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Biz yedik Allah arttırsın,
Sofrayı kuran kaldırsın.

Birde etiket yapmış tam bir canisin. Sjejs

ESinti bunu beğendi.
 
Alt 07 Ekim 2022, 00:35   #3
Standart

Çok severim gece gece canım cekti

________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:43.