IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Ekim 2021, 23:18   #1
emotions and memories
Rü_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ircforumuicon (1) Su Böreği (Konya usülü)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Su Böreği (Konya Usulü) Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;

5 yumurta
5 kahve fincanı su
2 tatlı kaşığı tuz
4-5 bardak un
İç harcı için;

500 gr orta yağılı kıyma
1 demet maydanoz
2 büyük soğan
3 kaşık sıvı yağ
Tuz


Su Böreği (Konya Usulü) Tarifi'nin Yapılışı
İç harcı; kıyma rengi hafif dönünceye kadar kavrulur. Soğanlar küçük küçük doğranır .Sıvı yağ eklenip kıymanın içine eklenir. Soğanlar diriliğini kaybedince tuz eklenir.Altı kapatılır. Maydanozlar saplarından ayrılıp ince ince kıyılır ılımış harca eklenir.

Yumurtalar derin bir kap içine kırılır. 5 fincan su ilave edilir tuz eklenir. Azar azar un eklenip sert bir hamur elde edilir. 30 dakika dinlendirilir, 8 tane beze yapılır. Bezelerin 3 tanesi büyük yaklaşık 1 portakal büyüklüğünde. 5 tanesi ise avuç içini dolduracak kadar olacak. Önce büyük bezeler teker teker açılır (büyük yufkalar kesilmeyecek kuru kalacak) temiz bir sofra bezinin üzerine serilir. Sonra diğer bezeler de açılıp, üzerlerine un serpilir.Üst üste dizilir. 4 parça olacak şekilde kesilir. 2 parça alt, diğer 2 parça iç harcı koyduktan sonra olacak şekilde ayrılır. Tepsi iyice yağlanır.Çörek otu serpilir büyük yufkaları bir tanesi tepsinin zeminine serilir ve tereyağı ile yağlanır. Büyük bir tencerede su kaynatılır 1 çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı tereyağ eklenir. Büyük bir leğene soğuk su koyulur (sıcak sudan çıkan yufkaları şoklamak için) bir tepsi içine düz bir süzgeçe konur ve kestiğimiz yufkaları 2 şer 3 er kaynayan suya atılır. 30 saniye bekletilip soğuk suya alınır. Soğuk sudan çıkarıp süzgecin üzerine serilir.Suyunu sıyrılır ve tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde dizilir. Her kat tereyağı ile yağlanır. Kesilmiş yufkaların bir bölümü bitince iç harcı serpilir ve üzerine büyük kuru yufkalardan biri serilir. Kesilmiş yufkaların diğer bölümü de haşlama, soğutma ve süzgeçten geçirme işlemi yapılır tepsiye dizilir. En son kuru yufkanın sonuncusu en üste serilir ve 20 dakika bekletilir. Ocağın 4 gözü de açılır .En düşük ayara getirilir .Sürekli çevirerek altı kızartılır. Gözünüzde büyütmeyin pişirme süresi toplam 30 dakika yetiyor. Altı kızarınca aynı büyüklükte başka bir tepsi alınır.Tersi böreğin üstüne konur.Düzgünce alt üst edilir. Börek tepsisi tekrar yağlanır.Çörek otu serpilir börek yerleştirilir. Yine aynı kısık ateşte çevrilerek kızartılır. Soğutulur ve dilimlenir .Afiyet olsun efenim.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:29.