IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By baL
  • 1 Post By Otis

 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2021, 09:07   #1
baL
Kayıtlı Üye
baL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Semsek Tarifi...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kıyma et
2 orta boy soğan
Maydanoz
Pul biber, tuz, karabiber
Hamuru için;

5 su bardağı un
1 yumurta (kızarırken sarı olsun diye)
2 yemek kaşığı yoğurt (kıtır kıtır olsun diye)
Sıvı yağ üzerinde biraz gezdirin
bir tutam tuz
Semsek Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle hamurunuzu yoğurup dinlenmeye bırakın. O dinlenene kadar kıyma eti tavaya alın.
Eti yağını salana kadar kapağı kapalı pişmeye bırakın. Siz yağ koymayacaksınız. Eger etiniz çok yağsızsa az koyabilirsiniz yapışmasın diye.
Et suyunu saldıktan sonra kapağını açın ve doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar da yumuşayınca pul biber, tuz, karabiber ve doğranmış maydanozları ekleyin ocağı kapatın. Soğumasını bekleyin.
Hamurdan bezeler koparın un yardımıyla hamuru açın. Ortasına kıymalı harcı koyun.
Hamuru diğer parçanın üzerine gelecek şekilde kapatın ve uçlarını kıvırın. Kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun
Otis bunu beğendi.
________________

 
Alt 05 Ekim 2021, 09:13   #2
"The ALpha"
Otis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

ay böreğine benziyor bu ama tam emin olamadım yap ta yiyelim

ellerine sağlık

baL bunu beğendi.
________________

Ne kadar anlatsan da boş,
Karşındakinin anladığı kadarsın...
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:51.