05 Ekim 2021, 09:07 | #1 |
Semsek Tarifi...
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kıyma et 2 orta boy soğan Maydanoz Pul biber, tuz, karabiber Hamuru için; 5 su bardağı un 1 yumurta (kızarırken sarı olsun diye) 2 yemek kaşığı yoğurt (kıtır kıtır olsun diye) Sıvı yağ üzerinde biraz gezdirin bir tutam tuz Semsek Tarifi'nin Yapılışı Öncelikle hamurunuzu yoğurup dinlenmeye bırakın. O dinlenene kadar kıyma eti tavaya alın. Eti yağını salana kadar kapağı kapalı pişmeye bırakın. Siz yağ koymayacaksınız. Eger etiniz çok yağsızsa az koyabilirsiniz yapışmasın diye. Et suyunu saldıktan sonra kapağını açın ve doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar da yumuşayınca pul biber, tuz, karabiber ve doğranmış maydanozları ekleyin ocağı kapatın. Soğumasını bekleyin. Hamurdan bezeler koparın un yardımıyla hamuru açın. Ortasına kıymalı harcı koyun. Hamuru diğer parçanın üzerine gelecek şekilde kapatın ve uçlarını kıvırın. Kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun
________________
|
|
|
05 Ekim 2021, 09:13 | #2 |
ay böreğine benziyor bu ama tam emin olamadım yap ta yiyelim
ellerine sağlık
________________
Ne kadar anlatsan da boş, Karşındakinin anladığı kadarsın... |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|