IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Pasta Börek Tarifleri (https://www.ircforumu.org/pasta-borek-tarifleri/)
-   -   Sandal Börek Tarifi (https://www.ircforumu.org/pasta-borek-tarifleri/12737-sandal-borek-tarifi.html)

DeLLy 23 Ağustos 2021 18:28

Sandal Börek Tarifi
 
Sandal Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
2
adet
yufka
2
adet
yumurta sarısı
(üzeri için)
4
adet
sivri biber
9
adet
kokteyl domates
3
yemek kaşığı
buğday nişastası
1/2
su bardağı
eritilmiş tereyağı
(yufkanın arasını yağlamak için)
İç Harcı İçin:
5
yemek kaşığı
sıvı yağ
1
adet
rendelenmiş domates
1
adet
soğan
(yemeklik doğranmış)
1
adet
sivri biber
(doğranmış)
250
gram
dana kıyma
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
kuru nane
1
çay kaşığı
pul biber


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sandal Börek Tarifi Nasıl Yapılır

Gneiş bir tavada sıvı yağını kızdırın. Doğranmış soğanları ekleyip biraz pembeleştikten sonra biberleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun.

Kıymayı da ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Ardından tuz, karabiber, kuru nane ve pul biberi ekleyip karıştırın.

Son olarak rendelenmiş domatesi de ekledikten sonra 5 dakika pişirin ve ocaktan alın.
Tezgaha yufkalardan birini serin. Üzerine eritilmiş tereyağını ilave edip her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla yayın.

Nişastayı yağlanmış yufkanın üzerine serpiştirin.

Diğer yufkayı da yağlanmış ve nişasta serpiştirilmiş yufkanın üzerine serin.

Hazıradığınız yufkalardan üçgen dilimler çıkacak şekilde bıçak yardımıyla kesin.

Sigara böreği sarar gibi yufkayı rulo şeklinde sarın ve uç kısmındaki üçgeni dışarıda bıracak şekilde sağ ve soldaki iki ucu birleştirin.

Dışarıda kalan uç kısmı yuvarlak kısmın içine doğru katlayın ve kase görünümlü yufkalar elde edin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hazırladığınız yufkaları yerleştirin.

Hazırladığınız iç harcı yuvarlak yufkaların iç kısmına paylaştırın ve kokteyl domates ve biberle süsledikten sonra kenarlarına yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
Pişen böreklerinizi sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.