Tereyağlı Peynirli Poğaça
Tereyağlı Peynirli Poğaça
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tereyağlı Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 220 g Tereyağı 1 çay bardağı süt 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 4-4.5 su bardağı un 200 g beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı Dereotu (İnce kıyılmış) Üzeri için: 1 yumurtanın sarısı Çörek otu Susam Tereyağlı Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır? Hamuru için; süt, tereyağı, kabartma tozu, yumurta, tuz ve toz şeker derin bir kap içerisine alın. Malzemeleri bir süre çırptıktan sonra üzerine unu azar azar ilave ederek karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Başka bir kapta peynirleri rendeleyip dereotunu ekleyin ve hamurun içine ilave edin. Hamur ve peynirler özdeşleşene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serperek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kalabalık sofralarda tereyağlı poğaçayı, yanına çok yakışan ev yapımı şeftalili kek veya rum böreği ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Alıntıdır. |
Acıktım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senin yüzünden :)
|
Alıntı:
|
Emeğine sağlık
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:55. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.