IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2023, 08:53   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Keçi peynirli ıspanaklı milföy bohçaları





Malzemeler:

1/2 kg ıspanak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan, yemeklik doğranmış
1/2 kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı muskat
1 çay kaşığı tuz
8 adet kare milföy
1 paket rulo keçi büş peyniri, 200 gr
1 yumurta sarısı

Yapılışı:

*Ispanakları yıkayıp sularını iyice süzdürün, incecik doğrayıp kenarda bekletin.


*Zeytinyağı ve doğranmış soğanı geniş bir tavaya alın, orta ateşte yumuşayana kadar soteleyin, ıspanakları ekleyip açık ateşte 3 - 4 dakika soteleyip ocağı kapatın (ıspanakların renklerinin kararmamaları için açık ateşte kısa süre pişirilmeli). Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın ve soğuyana kadar kenarda bekletin.


*Peyniri 8 eşit parçaya bölün.


*Milföyleri buzluktan çıkartıp tek sıra halinde yan yana dizin, çözüldüklerinde ıspanakları ortalarına pay edip köşelerinden ortaya doğru bohça gibi kıvırın, ortalarına birer dilim peynir yerleştirip hafifçe bastırın. Yumurta sarısını milföylerin kıvırdığınız bölümlerine fırça yardımıyla sürün.


190 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.


Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın...

________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:59.