IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Özel eğitim ve rehabilitasyon ile alakalı tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2022, 19:10   #1
"Çok affeder, bir kez güvenirim"
LaviNya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hiperaktif olan tip...

Emir’in hareketliliği küçük yaşlardan belliydi. Emeklemeden yürümeye başlamıştı. Zaman zaman çevreye ve eşyalara zarar verse de ailesi “Erkek çocuk, olacak o kadar. Biz de küçükken yaramazdık” deyip geçtiler. Emir ilkokula başladı. Dersi dinlememesine rağmen okuma-yazmayı öğrenmede başarılıydı. Ama yazısı çivi yazısı gibiydi. En çok tuvalete giden öğrenci oydu. Emir’i sırada oturtmak mümkün olmadığı gibi arkadaşları da ona uymaya başlamıştı Artık diğer veliler de şikâyetçiydi, çocuklarını sınıftan almakla tehdit ettiler.

Anne ve babası çaresiz bir psikiyatri kliniğine gitti. Malum hemen ilaç yazdılar. İlaç konusunda ailenin kafası karışıktı ama mecburlardı. En büyük korkuları Emir’in dışlanmasıydı. Aradan haftalar geçti. İlaç hiçbir yarar sağlamadığı gibi iştahsızlık ve uykusuzluk sorunları baş göstermişti. Aile çaresizdi. Çok sevdiği çocuklarının ellerinden kayıp gittiğini düşünüyorlardı. Ailenin yorgunluğu gözlerinden okunuyordu. Emir’e dur demekten, şikâyetlerden yorulmuşlardı. Aslında zarar vermek isteyen biri değildi, iyi niyetliydi; ama kontrol edemediği davranışlar sorun oluyordu. Ders çalıştırmak için bir öğretmen tutmak zorunda kalmışlardı. Hoplaya zıplaya ancak yapılıyordu ödevler. Aile; yatma saati, temizlik, öz bakım, televizyon izleme ve bilgisayar kullanım süresi konusunda kural koymakta çok zorlanıyordu.

Emirin terapi öncesi yazı örneği

Metin: Çizmeli Kedi Uzun yıllar önce yaşlı değirmenci miras olarak büyük oğluna değirmenini, ortanca oğluna eşeğini ve en küçük oğluna da kedisini bıraktı. En küçük oğlu bu duruma çok üzüldü. Sahibinin üzüldüğünü gören kedi konuşmaya başladı: “Üzülme bana bir çanta bir çift de çizme bulursan ne kadar şanslı olduğunu göreceksin” dedi. Kedinin konuşmasına çok şaşıran sahibi isteklerini zaman geçirmeden yerine getirdi. Yazının değerlendirilmesi Genel olarak bakıldığında belirgin bir form bozukluğu göze çarpmaktadır. Sayfanın kullanımında ne kadar zorlandığı görülüyor. Satırın başıyla sonu arasında belirgin bir düzen bozukluğu görülmektedir. Kelimeler arasındaki boşluklara dikkat edilmemiş. İşiterek yazmada duyduğu kelimeleri kolay unutmasından dolayı bazı kelimelerde tekrarlar göze çarpmakta. Özellikle işiterek yazmada noktalama işaretleriyse neredeyse hiç kullanılmamış.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntı
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:18.