IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Temmuz 2021, 00:32   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Porsche, mobilitenin geleceğini gösteren iç mekan konseptini paylaştı

Gün geçtikçe daha da gelişen elektrikli ve otonom araç teknolojileri, otomotiv dünyasındaki trendleri derinden sarsacak gibi görünüyor. Taycan modeliyle elektrikli otomobil pazarında adından söz ettiren Porsche de bu kapsamda "geleceğin yaşam alanı" adıyla kendi vizyonunu paylaştı.
Alman üreticinin deyimiyle uzay kapsülünü andıran bu yaşam alanı aslında geçtiğimiz yıl tanıtılan Porsche Vision Renndienst isimli elektrikli van konseptine ait. Bu alanda 6 kişinin rahatça seyahat edebileceği koltuklar mevcut fakat bu koltukların düzeni biraz farklı. Örneğin en öndeki sürücü koltuğu tek başına tam ortaya konumlandırılmış.

Sürücü tam ortada bulunduğu için kenarlara doğru fazlasıyla kavisli bir ön cam görmekteyiz. Sürücünün hemen önünde üç kollu direksiyon ve şimdiki Porsche modellerinde de karşımıza çıkan kavisli gösterge paneli bulunuyor. Bunun yanı sıra sağda ve solda birer ekran ve çeşitli kontrol düğmeleri mevcut. Konsoldaki düğmelerin yanı sıra kapı içlerinde de dokunmaya duyarlı kontroller yer alıyor.


Sürücü arkadaki yolcularla rahat iletişim kurabilsin diye koltuk 180 derece döndürülebiliyor. İkinci sırada da bireysel iki koltuk mevcut. Bu koltuklar tamamen sağa ve sola kaydırılmış ve araları oldukça açık. Ayrıca öne ve arkaya kaydırılabiliyorlar. Bu da üçüncü sıraya rahat bir erişim sağlıyor. Camlar oldukça asimetrik. Yani bir taraf geniş camlar sayesinde manzaranın tadını çıkarırken diğer tarafta neredeyse hiç cam bulunmuyor.
Porsche Vision Renndienst konseptinin üretime girip girmeyeceğine ilişkin herhangi bir bilgi yok. Aslına bakılırsa bu çalışma daha çok gelecekte neler yapılabileceğini gösteren bir tasarım çalışması gibi görünüyor.


donanimhaber.com



 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:52.